Sport

Skadd Arvesen i blodslit

For Kurt Asle Arvesen blir søndagens brusteinklassiker Paris-Roubaix et smertehelvete.

Rittet som kalles «Helvete i Nord» er et vanvittig 259,5 kilometer langt slit fra Compiègne, 80 kilometer nord for Paris, til Roubaix ved den belgiske grensen. I tillegg kjører Arvesen med et skadd høyre håndledd. – Jeg veltet under en lett treningstur fredag etter å ha kjørt inn i en fortauskant. Røntgenbildet viste at det ikke var brudd, men smertene var store. Lørdag kunne jeg ikke ha kjørt noe ritt, sa han til NTB. – Lagkamerat Stuart O’Grady måtte skjære opp kjøttstykket for meg under fredagens middag, fortalte Arvesen, som med en teipet hånd skal riste seg over 52,7 kilometer brustein søndag. Værutsiktene er heller ikke de beste. Vind fra sør og regn venter rytterne. For ett år siden kastet Arvesen inn håndkleet foran Paris-Roubaix på grunn av brudd i tommelen.

Dropper Giro

For Arvesen var heller ikke beskjeden om at han ikke skal kjøre Giro d’Italia hyggelig. Team CSC-ledelsen ønsker å spare ham i det rittet. Bjarne Riis & Co. er redd for at Arvesen i strålende vårform skal brenne alt kruttet før prestisjerittet Tour de France. – Giro d’Italia var et mål for meg. Derfor er endringen i sesongplanen skuffende, sa Arvesen. Noe CSC-lag til Tour de France i juli er ikke tatt ut. Arvesen har vunnet to etapper i Giro d’Italia. I år var det meningen at laget skulle satse på ham i to-tre etapper i Italia. Men det blir det ikke noe av. I søndagens brusteinklassiker er Arvesen 3.-valget i Team CSC. Største stjerner er fjorårsvinner Stuart O’Grady fra Australia og 2006-vinner Fabian Cancellara fra Sveits. – Begge er av de største favorittene sammen med Juan Antonio Flecha, Leif Hoste, Magnus Bäckstedt, George Hincapie, Tom Boonen og Stijn Devolder, sa Scott Sunderland, sportsdirektør i Team CSC, på lørdagens pressemøte i Compiègne.

Grovarbeider

– Drømmen er å ha våre åtte menn i fremste rekke ut på brusteinen i Arenbergskogen, sa han. Der venter et brusteinsparti på 2,4 kilometer, ca. 100 kilometer fra mål i velodromen i Roubaix. Muligheten til massevelt er stor når rytterne suser fra en bred asfaltert vei inn på et smalt brusteinparti som sannsynligvis er såpeglatt. Kasper Klostergaard og Lars Bak skal ligge fremme for Team CSC i begynnelsen av rittet. Så er det turen til Marcus Ljungqvist, Allan Johansen og Matti Breschel. Til slutt ønsker det danske laget å ha igjen O’Grady, Cancellara og Arvesen. Grovarbeidet må romsdalingen stå for.