Sport

- Min Tour er over

Lance Armstrong (38) var involvert i tre velt og havnet nesten 12 minutter bak teten etter den andre fjelletappen i Tour de France.

Alt var ikke bare idyll for Lance Armstrong på den åttende Tour de France-etappen.

Les mer:

Favorittene ble sakte, men sikkert kokt i alpevarmen. Mens Armstrong slet mest av dem alle, er Andy Schleck (25), Alberto Contador (27) og Cadel Evans (33) fortsatt brennhete i seierskampen når 43 prosent av rittet er over.

Første fjelltest i Touren skapte dramatikk på sitt beste. Bare 7 kilometer var syklet da Lance Armstrong veltet første gang på den 189 km lange åttendeetappen fra Des Rousses til Morzine-Avoriaz.

Innen etappen var ferdig hadde den syvdobbelte Tour-kongen vært involvert i to nye velt og blitt frakjørt med nesten 12 minutter.

Punktum finale

Dermed er det oppe og avgjort: Lance Armstrong blir ikke tidenes eldste Tour-vinner. Spørsmålet er heller om den aldrende mesteren sykler til mål i sin siste Tour.

– Min Tour er over. Jeg har hatt mange gode dager her opp gjennom årene, men dette var definitivt ikke en av dem, sa amerikaneren rett etter målgang.

Armstrong var ikke eneste offer for Alpene søndag. Alexandre Vinokourov og Bradley Wiggins måtte også gi slipp på favorittene i råkjøret opp fjellsidene.

Den som imponerte mest, var Andy Schleck. Innenfor siste kilometeren på etappen støtet luxembourgeren og fikk med seg spanske Samuel Sánchez. Schleck tok sin første etappeseier i rittet og stjal nye ni sekunder på storfavoritt Alberto Contador.

– Fortsatt har jeg flere spørsmål enn svar. Helt klart er det at Contador, Schleck og Evans er de største favorittene, men flere andre er fortsatt på skuddhold, sier tidligere proffsyklist Dag Erik Pedersen (51) til NTB.

— Sover godt

Fjorårsvinner Contador greide ikke å svare på rykket, men spanjolen er fortsatt den største favoritten med tanke på enda hardere fjell i Pyreneene, samt hans tempostyrke.

— Contador ville ha blitt med på det rykket om han hadde greid det. Flere slike fra Schleck kan gjøre susen. Men Contador sover nok fortsatt godt om natta. Han har nok is i magen og vet han har sin styrke i Pyreneene og på tempoetappen nest siste dag, mener Pedersen.

Verdensmester Cadel Evans tok over den gule ledertrøya og er Contadors annen store utfordrer i kampen om Tour-seieren 2010. Australieren leder med 20 sekunder på Schleck og 1.01 minutt på Contador.

– For Evans er det litt tidlig i rittet. Når de andre «får det» mot slutten, kommer dieselmotoren hans til sin rett, tror sykkeleksperten.

De siste dagene er varmen blitt målt til 61 grader på asfalten i Tour-løypa. Det er bare noen få grader under temperaturen asfalten har når den legges på veien. Tour-veiene smelter praktisk talt under sykkelhjulene.

 1. Les også

  Schleck vant, Evans i gult

 2. Les også

  Brått slutt for Boasson

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  POLITIKK
  Publisert:

  MDGs nye sjef ofrer ikke det tredje kjønn og rusreform for å vinne flere miljøvelgere

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5