Hushovd: - Vi er optimister

Nordmennene øyner medaljemuligheter etter å ha testet VM-løypa.

KAPTEINEN: Nå har Thor Hushovd syklet VM-løypene. Søndag deles medaljene ut.

Torsdag testet de norske medlajehåpene Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug VM-løypen for første gang foran søndagens fellesstart i Firenze.

Thor Hushovd er utpekt til kaptein, og det er han det først og fremst skal kjøres for. Verdensmesteren fra 2010 mener den kuperte traseen kan by på problemer for mange ryttere.

– Det er en hard løype, men det er ikke umulig for noen av oss å henge med her. Det er en sånn type løype hvor det blir vanskelig de siste rundene. Men man kan også klare å komme seg tilbake inn mot mål etter den andre bakken. Vi er optimister alle tre, sier Hushovd til tv2.no etter gjennomkjøringen.

Hushovd slet lenge med formen. Han rakk ikke å komme i toppslag før Tour de France, men ifølge ham selv har han brukt sommeren godt. Han var utelatt fra BMC til lagtempoen. Nå håper 35-åringen i stedet å sykle Norge til medalje i fellesstarten.

Sørlendingen har god tro på sine lagkamerater på tremannslaget — dersom han selv skulle svikte i VM-løypa.

– Det er vanskelig å si hvem den passer best for. Det er umulig å spå et sykkelløp. Bakkene passer nok bra til Lars Petter, men både jeg og Edvald er ryttere som kan bite oss fast på gode dager. Hvis vi sitter med i en liten gruppe mot slutten, så kan alt skje, sier Hushovd.