Sport

Brækhus fikk røntgen-svar: Ferdig med boksing for i år

Verdensmesteren forsvarte titlene — tilbrakte natten på sykehus.

svp://21104?view=ap
  • Mads Bøyum

KØBENHAVN (BT): Skaden Cecilia Brækhus (33) pådro seg under kampen mot Jennifer Retzke (30), gjorde at hun måtte tilbringe deler av natten på sykehus i København.

Der ble Brækhus røntgenundersøkt og det ble fastslått at bokseverdensmesterens vonde fot var forstuet, uten bruddskader.

Les også

Her er Brækhus-leirens nye kontraktskrav

«Et par dager på krykker deretter fire uker før jeg kan starte opp min trening igjen. Kommer tilbake sterkere enn noensinne! Takk til fansen og teamet mitt!» skriver Brækhus i en melding på Twitter søndag morgen.

Pressetalsmann Roff opplyser til BT at Brækhus ikke vil møte pressen slik hun pleier dagen etter kamp. Hun flyr hjem til Berlin søndag. Der venter en MR-undersøkelse.

Brækhus' rådgiver Rune Brynhildsen opplyser følgende i en sms til BT:

— Det er lite nytt om foten. Den er hoven ogvond. Hun reiser til Berlin nå, på krykker,

Les også

Brækhus til sykehus i natt

Ifølge VG kom Brækhus til hotellet sitt i Ørestad, utenfor København sentrum, i 05.30-tiden søndag.

Pressetalsmann Ed Roff i Team Sauerland, sier Brækhus nå vil måtte holde seg unna trening en periode.

Cecilia Brækhus etter boksekampen i Nordic Fight Night i København i Danmark lørdag kveld.

— Cecilia har nettopp kommet til hotellet fra sykehuset. Hun var veldig sliten, men jeg har hatt en kjapp prat med henne. Hun har tatt røntgen der det ble fastslått at foten ikke var brukket. Hun vil bruke krykker en uke, og kan ikke trene på minst en måned, sier Roff til VG.Tross at hun bokset med ankelskade mer enn halve kampen mot Retzke, vant Brækhus en suveren poengseier.

Den firedobbelte verdensmesteren fortalte om sliteseieren før hun forlot boksearenaen og dro til sykehuset.

— Jeg tråkket feil i tredje runde, da landet jeg med all vekten galt. Det gjorde veldig vondt, men da jeg satte meg i hjørnet etter runden, tenkte jeg at det ville gå greit. Men så reiste jeg meg igjen og kunne knapt stå på foten.

- Hvor viktig var det å skjule skaden for Retzke?

— Veldig viktig. Jeg tror ikke hun skjønte hvor ille det var. Jeg måtte bare stå løpet ut, det var aldri et alternativ å si fra til dommeren og gi opp.

Les også

Brækhus vant med fotskade

Før omfanget av Brækhus’ skade ble kjent, gjorde hennes kommersielle manager det klart at det nå venter en solid ferie på henne. Brækhus har hatt tett program etter møtet med Ivana Habazin i september og hadde uvanlig liten treningspause etter den kampen.

— Nå skal Cecilia ha seg en lang og god pause, sier Rune Brynhildsen.

Cecilia Brækhus’ kontrakt med promotorene i Team Sauerland, løper til februar neste år. Det meste tyder på at kampen mot Retzke var Brækhus’ siste i inneværende kontraktsperiode.

Brækhus har nå vunnet 27 av 27 proffkamper i karrieren.

Les også

  1. Brækhus vant på poeng

  2. Lihaug ble verdensmester - feirer med Syden-tur

svp://21104?view=ap

Les mer om

  1. Boksing
  2. Cecilia Brækhus