- Ikke mas om seier

— Folk i Norge aner ikke hva de forlanger hvis de mener at Henrik Bjørnstad snart må vinne. Han har gjort det fantastisk allerede.

Det sier Per Haugsrud, mannen som var Norges beste golfspiller inntil Henrik Bjørnstad overtok. Han mener å vite hvorfor Bjørnstad har fått en eventyrstart på PGA-touren.— Henrik har vært i kjeller'n. Så fikk han et kick, og nå er han i den berømte flytsonen. Han svever, bare ler og da får man ekstra energi. Da er det bare å male på, for han kommer til å møte hverdagen igjen. Alle misser cut'n innimellom. Se bare på Olazabal. Forrige helg var han i omspill med Tiger Woods om seieren, nå misset han cut'n.- Så både folk og Henrik bør være fornøyd med topp 30?- Det er i alle fall et greit utgangspunkt å ha. Vi må være klar over at Henrik også har hatt litt tur. I den første turneringen klarte han cut'n akkurat på slaget. I den neste lå han på 14. plass før tre mann foran ham misset og gjorde at han spratt opp på 10., noe som ga ham rett til å spille nå i helgen. Så buttet det søndag, men da spilte de lien rolle om han ble nummer 10 eller 12. Han får spille denne uken likevel (AT&T Pebble Beach National Pro-Am, med 5,4 mill. dollar i potten.).

30. plass på PGA.

Haugsrud synes heller ikke Bjørnstad selv bør legge noe større press på seg enn det han har gjort.- Jeg skal ikke gi Henrik noen råd. Heller ikke pressen, men jeg tror det vil virke mot sin hensikt å begynne å mase om seier. Topp 30 er fantastisk det også. Uten Henrik ville norsk proffgolf vært helt i kjeller'n nå, mener Haugsrud.Med søndagens 12. plass og 726 000 kroner i premie, rykket Bjørnstad fra 44. til 30. plass på PGA-touren sammenlagt, med totalt 237 414 dollar (1,57 millioner kroner) innspilt. Han er dermed nest best av gutta som kom seg inn på PGA via kvalifiseringsskolen, og han er fjerde best av "rookiene" (nykommerne) når man regner med de nye som kom inn via Nationwide-touren (nest øverste divisjon.).Men det kan bli tøft å bli årets "rookie". Søndagens vinner, J. B. Holmes, kom samme vei som Henrik og har allerede spilt inn over en million dollar.Han får nok mer mas.

Henrik Bjørnstad har satt Norge på kartet når det gjelder golf.