Sport

Casper Ruud måtte takke nei til middag med kongen og prins William

Det norske tennishåpet beklager at han uteblir fra seansen på Slottet.

Casper Ruud spiller turnering i Quito. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

  • Sindre Trygsland

Drøyt to uker er gått siden 19-åringen fikk sitt store gjennombrudd som tennisspiller. Først da han kvalifiserte seg til Australian Open, deretter da han gikk videre til 2. runde i storturneringen etter å ha slått franske Quentin Halys.

Bragden er blitt lagt merke til. Casper Ruud gjør i disse dager seg klar for en rekke turneringer i Sør-Amerika.

På sin egen Instagram-konto delte han torsdag et innlegg der han fortalte at han var blitt nødt til å takke nei til en ærefull invitasjon.

Les også

Team Nadal var nysgjerrig på Casper Ruud. En middag - og nå er de treningskamerater.

– En ære å bli invitert

Tennistalentet var nemlig invitert som gjest på torsdagens middag på slottet, i forbindelse med Hertug William og Hertuginne Kates besøk i Norge. Men på grunn av et hektisk program, var Ruud nødt til å si nei. «Beklager at jeg ikke rekker å komme», skrev han, sammen med et bilde av invitasjonen.

På middagen torsdag kveld er det 104 gjester, opplyser slottet. «Invitasjoner skjer etter innspill fra blant annet utenriksdepartementet. Det legges vekt på at gjestene har et forhold eller forbindelser til landet som hovedgjestene kommer fra».

Prins William (fra venstre) og Hertuginne Kate er på besøk i Norge. Her sammen med kronprinsesse Mette Marit og kronprins Haakon Magnus. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det passet dessverre ikke. Han hadde lyst, og det er klart det var en ære å bli invitert. Vi prøvde å få det til, men da hadde han i så fall kommet veldig sent til turneringen i Ecuador, og det hadde vært ikke ideelt for oppladningen. Han må tenke egen karrière først og fremst, sier pappa Christian Ruud.

Han forteller at de håper det kommer en ny anledning for 19-åringen, og at han var veldig stolt av å bli invitert.

Les også

Casper Ruud med byks på verdensrankingen etter suksessen i Australia

Bra for selvtilliten

Suksessen i Australia førte til at Casper Ruud bykset opp på verdensrankingen. Han gikk opp 17 plasser, og er nå rangert som verdens 121. beste spiller.

Casper Ruud jublet etter sin hittil største seier - i 1. runde i Australian Open. Foto: THOMAS PETER / X90176

Han står overfor en spennende februar, med fire ATP-turneringer i Sør-Amerika. Først venter en i fjellene i Ecuador, deretter går turen til Buenos Aires, Rio de Janeiro og Sao Paolo.

Førstnevnte turnering spilles på flere tusen meter i Quito.

– Tanken er å prøve å få med seg litt av den gode starten han hadde på året, og å prøve å være skarp, følge opp og ta et skritt videre. Om det holder til å få masse rankingpoeng eller å gå langt i turneringene, det får vi se, sier Christian Ruud.

At 19-åringen fortsatt flyter på selvtilliten fra det han presterte i Australia, utelukker ikke faren.

– Jeg tror det var en veldig stor «boost» for ham. Det å komme inn i en Grand Slam og ikke minst vinne en kamp. Jeg tror det gir selvtillit, sier han.

Les også

Federer vant sin 20. Grand Slam – brast i gråt under seiersintervjuet

Forberedt på å falle på rankingen

Da Casper Ruud spilte ATP 500-turnering i Rio de Janeiro i fjor, gjorde han det ekstremt bra. Han hadde matchball mot da 24.-rangerte Pablo Carreño Busta i semifinalen, men måtte se seg slått.

Poengene han fikk med seg der, må han nå forsvare i år. Det samme gjelder de andre turneringene han deltar i Sør-Amerika.

– Han har en del poeng å forsvare. Det kan fort hende han går nedover på rankingen en måned eller to, men så får vi hvor det ender totalt sett. Målet er topp 100, sier pappa Ruud.

Han presiserer at trekningene naturligvis kan ha stor betydning for hvordan det går de neste ukene.

Les mer om

  1. Casper Ruud
  2. Tennis