Sport

Sensasjon i Wimbledon: Verdenseneren slått ut

Sam Querrey sørget for en Wimbledon-sensasjon da han slo ut verdensener Novak Djokovic ut i 3. runde lørdag ettermiddag.

UTE: Novak Djokovic. Foto: NTB scanpix

  • Arne Hole

— Fantastisk - spesielt å gjøre det her i Wimbledon! Jeg er så glad at jeg ikke vet hva jeg skal si, utbrøt amerikaneren Sam Querrey etter å ha slått tittelforsvarer Djokovic i en maratonforestilling av en tenniskamp. Den startet fredag, men måtte avbrytes på grunn av regn og ble påbegynt igjen lørdag.

Også lørdag måtte kampen avbrytes – nærmere bestemt tre ganger, men klokken 18 kunne amerikaneren - nummer 41 på verdensrankingen - juble for sin største seier noen gang etter å ha slått serberen 3-1 i sett.

Sam Querrey rystet verdenseneren. Foto: NTB Scanpix

Ikke siden 2009 er verdens beste spiller blitt slått ut så tidlig i en Grand Slam-turnering.

Les også

Verdenseneren på vei mot flaut tap da regnet stoppet kampen

Serveekspert

Djokovic nådde ikke opp til vanlig standard, og mange stusset over spillet hans allerede fredag. En tvunget pause til lørdag skulle ha gjort serberen godt, og han vant da også tredje sett 6-3 etter å ha tapt de to første 6-7 og 1-6. 28 år gamle Querrey slo imidlertid tilbake i fjerde sett og vant 7-6 i tie break.

— Nøkkelen var vel at jeg greide å slå tilbake mange av gangene hvor Djokovic holdt på å bryte gjennom, forklarte Querrey, som servet inn 31 ess. Bare en gang tidligere er kommet til 4. runde Wibledon, og i en Grand Slam har han greid det bare fire ganger i hele karrièren.

Golden Slam glapp

For Djokovic ble det bråstopp i forsøket på å ta det som er kalt Golden Slam – ha alle de fire store Grand Slam-titlene samtidig og i tillegg ta OL-gullet. Den bragden er det fortsatt bare Steffi Graf som har greid.

Querrey ville ikke snakke om hvor langt dette kan gå da han ble intervjuet etter matchen. Han tok den gode gamle:

— Jeg tenker bare på den neste matchen.

Den blir mot franskmannen Nicolas Mahut, som for første gang er kommet til 4. runde i en Grand Slam.

– Bra kamp

Verdenstoer Andy Murray hadde derimot ingen problemer med å slå australske John Millman på lørdag. Briten vant med 6-3, 7-5, 6-2. – Dette var en god kamp, en kamp med flere lange ballvekslinger. John gjorde ikke mange upressede feil. Jeg måtte være tålmodig, og jeg føler jeg viste fram godt spill i tredje sett, sa Murray.

I kvartfinalen møter briten enten 15.-seedede Nick Kyrgios eller spanske Feliciano Lopez.

Kei Nishikori tok seg greit av russiske Andrej Kuznetsov i sin tredje-runde-kamp lørdag. Verdenssekseren slo Andrej Kuznetsov i strake sett (7-5, 6-3, 7-5) på gresset i London.

Japaneren må nå slå Marin Cilic for å ta seg til kvartfinalen. Kroaten er rangert som nummer 13 i verden.

Les også

  1. Serena Williams på knockoutens rand – gikk videre

Les mer om

  1. Tennis