Sport

Topplaget reiser opp og ned fra Tromsø samme dag: - Det blir en utfordring

BLNOs suverene serieleder Kongsberg Miners reiser til Tromsø på kampdag, med én kamp i beina fra kvelden før.

Tromsø Storm får besøk av Kongsberg Miners i helga (arkivfoto). Foto: Christer Pedersen / iTromsø

 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

Det er nesten David mot Goliat når purunge Tromsø Storm (8–13) tar imot serieleder Kongsberg Miners (18–2) hjemme i Tromsøhallen på søndag.

– Ser vi på tabellen, så blir vi vel fort favoritter. men vi har spilt to forholdsvis jevne kamper mot Tromsø i år og jeg synes de har framstått som et bra lag, de jobber sammen, spiller med energi og selvtillit. Det er morsomt å se en gruppe unge norske spillere prestere bra, sier Kongsberg Miners-trener Baard Stoller til iTromsø.

– Ligaens beste

Tromsø Storm trener Kenneth Webb mener søndagens kamp er en godbit for basketelskere, fordi de får en mulighet til å se amerikanske Juan Ferrales i aksjon, for et meget godt Kongsberg-lag som står med imponerende 18 seiere og kun to tap.

– Juan er en meget god spiller, kommenterer Stoller.

I tillegg har laget amerikanske CJ Oldham, kroatiske Tomislav Gabric, britiske Solomon Rolls-Tyson, i tillegg til rutinerte Thor Afam Hagen (36) og meget gode Øyvind Lundestad.

– Vi spiller hjemmekamp kvelden før mot Frøya, så det blir en utfordring å måtte reise til Tromsø på kampdag. Det gir oss en mulighet til å teste ut den mentale styrken, for å se om vi tåler tøffe tak. Det blir en liten test som vi må håndtere. Vi er et lag med høye ambisjoner, og skal vi nå det, må vi takle dette, sier Stoller.

– Aldri opplevd lignende

Kongsberg Miners spiller altås hjemme i Kongsberg mot Frøya Basket lørdag klokken 17, før de reiser til Tromsø søndag morgen, kamp klokken 16 og retur hjem til Oslo og Kongsberg på kvelden.

– Jeg har holdt på en stund og har aldri opplevd at et lag har spilt hjemme lørdag kveld og borte så langt som til Tromsø. Men det er vel slikt som skjer, sier trenerlegenden.

Og Miners tar ikke seieren på forskudd, skal man tro Stoller.

– Vi reiser med åtte mann til Tromsø, og det er de åtte som spiller mest, med et lite bank i bordet for at ingenting skjer lørdag. Det er de åtte som har flybillett og reiser, sier Stoller.

Dermed møter Tromsø Storm ligaens beste lag med skadefri tropp, men med én kamp i beina fra dagen før.

Vorspiel til sluttspillet?

Slik tabellen ser ut nå, er 7.-plassen et stykke unna for Storm og veldig mye skal skje om ikke Miners vinner serien. Dermed er det mye som tyder på at dette oppgjøret blir første kamp i sluttspillet, da med hjemmekamp til Miners.

– Det er for så vidt riktig. Samtidig har Storm mulighet til å klatre på tabellen og vi kan synke ned igjen, men med syv kamper igjen, må vi tape fem av de for at det ikke skal bli topp to. Bærum er imidlertid ikke så langt bak, så vinner de mot oss i den kampen, vil de ha innbyrdes mot oss, og vi kan kun tape to til, sier Stoller.

– Men da må de også vinne sine kamper. Og de har blant annet Centrum, men det er litt kamper igjen, det er poenget. Utgangspunktet vårt er i hvert fall bra, vi kontrollerer vår egen skjebne og trenger ikke hjelp fra noen, sier Stoller.

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Webb etter Storm-seier: – Dette var viktig før sluttspillet

 2. SPORT
  Publisert:

  Elendig omgang ødela alt for Storm

 3. SPORT
  Publisert:

  Webb om klubbens nye ungdomstrener: – Alle spør om han er her for å overta for meg

 4. SPORT
  Publisert:

  Lange tatt ut på allstar-lag: – Synes det er litt rart

 5. SPORT
  Publisert:

  Sluttspillet kan sikres allerede i helgen: - Vil være et suksessfullt år

 6. SPORT
  Publisert:

  Stjernespiller ferdig i Tromsø Storm: – Det er et stort tap for oss