Sport

Brækhus slo svenske Laurén i bakken – forsvarte beltene

Mikaela Laurén var ferdig etter seks runder. Cecilia Brækhus er fortsatt best i verden.

  • Roar Lyngøy
  • Mette Bugge
    Journalist

Melsomvik: – Jeg lovet knockout og jeg holder alltid det jeg lover, sier Brækhus fra ringen, før hun takker støtteapparatet.

– Jeg blåser i alt styr. Folk er jo helt gale. Det eneste som betyr noe, og det må Norge skjønne, er det arbeidet man legger ned på gymmen, fysisk og mentalt, sier hun.

Laurén yppet seg tidvis, men halvveis i den sjette runden var det hele over.

Klokken var nesten ett på natten da Brækhus og Laurén holdt pressekonferanse i et rom fullstappet med norsk og svensk presse.

Les også

Brækhus måtte bare le av Lauréns freidige forslag

JUBLET IGJEN: Cecilia Brækhus vant på teknisk knockout mot svenske Mikaela Laurén i Melsomvik i Vestfold.

Respektfullt i natt

Det var tid for å vise respekt for hverandre.

- Mikaela kjempet som en løvinne, sa Brækhus.

- Det kjennes forjævlig å tape på teknisk knockout. Det har jeg gjort to ganger, begge mot Cecilia. Skal det skje så er det mot henne, verdens beste bokser. Man kan tro hun blir trøtt, men hun kommer tilbake, sa 41 år gamle Laurén.

Fremme på podiet satt Brækhus og trener Johnathon Banks spøkende, smilende og leende. Stemningen var på topp.

- Jeg skulle vært mer av en pitbull, sa Laurén på spørsmål om hva hun skulle gjort annerledes.

– Det ble en maktdemonstrasjon fra Cecilias side. Hun hadde bedre jabb, bedre forsvar. Hun var best på alt, sier André Sollund, som har vært boksetrener i 25 år, også for flere norske proffer.

Brækhus måtte ises ned

Cecilia Brækhus (36) hadde lovet knockoutseier foran lørdagens tittelkamp mot svenske Mikaela Laurén (41) i Vestfold. Bergenseren hadde i alle fall statistikken på sin side før kampen: Brækhus var ubeseiret i 31 strake proffkamper (åtte knockoutseirer).

Reaksjoner Mikaela Lauren

Les også

Brækhus har lovet knockout: – Dere får se hvordan

Klokken 23.49 var duellen endelig i gang etter uker og måneder med skittkasting i media. 1. runde var jevn, men Brækhus hadde flest treff og tok runden.

Laurén var supertent og vant den andre runden. Hun fikk inn en real treff på Brækhus, som fikk seg en skikkelig hevelse i venstre kinnbein og måtte ises ned.

Brækhus svarte kraftig i tredje runde, og svensken var tydelig rystet flere ganger. Hun kom seg igjennom runden som Brækhus vant klart. Bergenseren vant også den fjerde runden, og Laurén virket sluttkjørt.

Her ligger Mikaela Laurén nede for telling etter et hardt slag fra Cecilia Brækhus.
Les også

Boksestevnet styrer mot millionsmell, men Cecilia Brækhus rammes ikke

Brækhus fikk nok tøffere motstand enn mange hadde sett for seg, men hun tok også den femte runden på poeng. Laurén startet runden bra, men virket sliten.

Teknisk knockout

Så stanset dommeren kampen i sjette runde, og Brækhus vant på teknisk knockout. Laurén måtte ta telling etter en solid venstre hook fra sin norske overkvinne.

– Hun var mye tøffere enn jeg trodde. Jeg så det på henne at hun ville stå ti runder, sier Brækhus.

– Jeg er utrolig skuffet. Jeg er glad for å komme hit og få den sjansen. Det føltes som om jeg hadde en sjanse. Hun fikk ikke noen fine krysser på meg. Jeg kjente at jeg ble ør, sier Laurén.

– Nå må jeg hjem og plastre på såret. Men først skal jeg ut og feire med mine venner og familie, sier Laurén, som til slutt takket Brækhus for at hun fikk denne sjansen.

På pressekonferansen en times tid senere, sa Brækhus at hun og Laurén nok aldri kommer til å bli bestevenner.

– Men vi har respekt for hverandre som fightere, sier Brækhus.

Her feirer Cecilia Brækhus etter seieren.
Les også

«Dette kysset er det eneste Brækhus får ut av en totalt verdiløs boksekamp»

Begynte å gråte

Brækhus’ foreldre, mamma Jorunn og pappa Martin, fulgte, som vanlig, kampen ringside.

– Dette gikk jo fantastisk. Jeg begynte å gråte allerede under nasjonalsangen, sier moren og tar av seg brillene for å tørke tårer.

– Jeg er så imponert over Cecilia, som har 32 kamper og aldri er blitt slått. Hun er en stor idrettsutøver, legger hun til.

Pappa Martin sendte bilde av datteren ut på Facebook umiddelbart.

– Jeg er overveldet. Jeg følte at hun hadde det litt tøffere noen ganger, men etter tredje runde trodde jeg hun ville klare det.

På pressekonferansen natt til søndag ble Brækhus selvsagt spurt om neste steg i karrieren. Hun har lyst å «gjøre noe mer globalt», som hun sa. En kamp i USA mot Chris Cyborg eller Layla McCarther trekkes frem som aktuelt.

– Vi har også snakket med Claressa Shields (amerikaner med fire av fire proffseirer), men der er forhandlingene litt vanskelige, sier Brækhus.

Men som hun understreker:

– Jeg sitter på fem belter, jeg er ubeseiret, jeg kan gjøre akkurat hva jeg vil.

For øvrig vant trønderen Anders Eggan i proffdebuten sin på Brækhus-stevnet. Han møtte en engelskmann med grusom statistikk: 60 kamper og 54 tap... Også den tredje norske bokseren på stevnet, Simen Nysæter, vant sin kamp.

Les mer om

  1. Cecilia Brækhus
  2. Boksing