Nok en trøndersk OL-helt vurderer karrierestopp

Etter laghopp-gullet avslører Andreas Stjernen at han bestemmer seg for fremtiden etter sesongslutt.

Andreas Stjernen kunne feire OL-gull i laghopp sammen med Daniel André Tande, Robert Johansson og Johann Forfang. Nå er han usikker på om han fortsetter karrieren etter sesongen.

PYEONGCHANG: - Jeg får ta status på om jeg skal hoppe videre etter sesongen, tenker jeg.

- Du er ikke sikker, altså?

- Nei, jeg er ikke sikker. Jeg må ta en prat med de hjemme og kjenne litt på egen lyst, sier Andreas Stjernen til Adresseavisen – kort tid etter at han er blitt olympisk mester i lagkonkurransen i hopp.

Les også

Sjekk Hroar Stjernens elleville gullfeiring: - Dette er bare helt utrolig!

Les også

Oppløst i tårer etter gullet. Derfor betydde dette ekstra mye for Stöckl

– Handler om at begge skal ha det bra

Søndag kveld fortalte Emil Hegle Svendsen om det samme etter at han sikret seg OL-bronsen på fellesstarten, og nå teller altså nok en trøndersk OL-helt på knappene for om idrettskarrieren tar slutt etter sesongen er over.

– Hvilket utfall er du nærmest nå?

– 50/50. Jeg har ikke tenkt noe mer over det, jeg har ikke bestemt meg ennå. Jeg må snakke med hun hjemme med tanke på jobbsituasjonen der. Vi må ha noen som kan passe på et lite barn gjennom vinteren også. Det handler om at begge skal ha det bra, sier Stjernen, og tenker på samboeren Elisabeth Sundnes.

GULLGUTTER: Daniel Tande, Andreas Stjernen, Johann Forfang og Robert Johansson kunne juble for OL-gull mandag.

De to ble foreldre til lille Ella i fjor sommer, og Stjernen kjenner han har lyst til å tilbringe mer tid med datteren sin enn han har gjort den siste tiden.

– Men det er mulig å få til om man er mer hjemme om sommeren, påpeker han.

– Det viktigste for om jeg skal fortsette er om jeg er motivert for å gjøre jobben som skal til for å kunne være god. For det kommer utrolig mange gode hoppere fremover, sier han.

Les også

Pappa Forfang og idrettshistoriker enige: – Laggullet overgår sølvet

Kan bli lettere å gi seg med gull

Denne sesongen har 29-åringen tatt sin første verdenscupseier, han har vunnet VM-gull for lag i skiflygning og nå altså OL-gull for lag i Pyeongchang.

– Hva gjør det med motivasjonenen?

– Begge deler. Det gir motivasjon til å fortsette, men det er også enklere å kalle det en karriere når man har oppnådd noe, sier han.

Stjernen er ifølge NTB den første trønderske OL-gull-vinneren i hopp siden Toralf Engan i 1964. Ingen nordtrøndere har gjort det før 29-åringen fra Levanger.

– Det er utrolig stort å få det til. Det er nesten litt overraskende at ingen andre har fått det til tidligere, sier Stjernen.

Daniel Tande startet konkurransen for Norge, mens Stjernen var andremann ut. Han leverte bunnsolid i begge sine hopp, og økte forspranget til Norges argeste rivaler, Tyskland og Polen.

– Utrolig stort

Men selv om Norge ledet med over 20 poeng før Robert Johansson skulle avslutte konkurransen, var det fryktelig nervepirrende å følge med for Stjernen.

Og nå kan han altså kalle seg olympisk mester.

– Det kjennes fantastisk godt. Det har vært et ganske stort press på at vi skal få det til, og det er et mål vi har satt oss. Når vi klarer å få det til, er det utrolig stort, sier han.