CIES: Haaland verdt 1,68 milliarder

Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner.

Erling Braut Haalands markedsverdi stiger og stiger.

Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

Den viser at Haaland er blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket brasilianske Neymar, ifølge CIES.

Hans markedsverdi vurderes til 2,34 milliarder kroner.

Pris

CIES er en uavhengig forsknings- og utdanningsorganisasjon med base i Sveits. Den har spesialisert seg på en rekke studier innen toppfotballen og kommer jevnlig med omfattende statistikk og blant annet anslag på verdier.

Haaland ble nylig kåret til den beste spilleren i verden under 21 år. Det ga ham Golden Boy-trofeet i regi av avisen Tuttosport.

Haalands kontrakt med Borussia Dortmund løper til 2024. Det er fortsatt uklart om det foreligger en utkjøpsklausul på rundt 800 millioner kroner for ham før sommeren 2022. Klubben har tilbakevist dette.

Røverkjøp

Dortmund betalte vel 200 millioner kroner for Haaland da han kom fra Salzburg for et snaut år siden. Det har vist seg å være svært god butikk. Ifølge CIES' beregninger er Haaland over åtte ganger mer verdt enn det han ble kjøpt for i desember 2019.

Den siste tiden har 20-åringen fra Jæren fortsatt å hamre inn mål både i Bundesliga og Champions League.

Neste scoringsmulighet for ham kommer hjemme mot Lazio i mesterligaen onsdag, før Dortmund skal spille seriekamp borte mot Eintracht Frankfurt til helgen.