Nadal videre til finalen i Australian Open – kan bli historisk

(Rafael Nadal – Matteo Berrettini 6–3, 6–2, 3–6, 6–3) Spanske Rafael Nadal (35) er videre til finalen i Australian Open. Der kan han bli den første mannlige spilleren til å vinne 21 Grand Slam-turneringer.

TIL FINALE: Rafael Nadal er videre til finalen i Australian Open etter å ha slått ut italienske Matteo Berrettini i semifinalen.

Spanjolen har fra før vært i 28 Grand Slam-finaler. Det er tredje flest etter sveitsiske Roger Federers og serbiske Novak Djokovics 31.

Alle tre har vunnet 20 Grand Slam-titler, men nå kan den 35 år gamle spanjolen bli den mestvinnende mannlige tennisspilleren.

– For meg handler det bare om Australian Open nå. Det er en fantastisk turnering. Jeg må bare prøve å nyte dagens seier og prøve mitt beste i finalen, svarer Nadal på spørsmål om hva han tenker om å kunne bli den første til å vinne 21 Grand Slam-turneringer i et intervju vist på Discovery+.

Nadal vant sin først Grand Slam tilbake i 2005 i French Open. 17 år senere er det bare vinneren av den andre semifinalen mellom greske Stefanos Tsitsipas og russiske Daniil Medvedev som kan stoppe ham fra å ta sin 21. Grand Slam-tittel.

Veteranen startet kampen stødig og vant de to første settene komfortabelt 6–3 og 6–2. I det tredje settet slo Berrettini tilbake og skapte ny spenning i kampen ved sifrene 3–6.

– Det er to av de beste settene jeg har spilt på lenge, sier Nadal.

Det var en jevn start på det fjerde settet, men med solid spill klarte spanjolen å styre det i sin favør.

I det niende gamet servert spanjolen Berrettini i senk og sikret seg sin 29. Grand Salm-finale.

Semifinalen mellom Tsitsipas og Medvedev spilles senere fredag.

FIKK IKKE DELTA: Novak Djokovic ble nektet innpass til til Australia av Den australske føderale domstolen og fikk ikke delta i Australian Open.

Djokovic skulle egentlig også spilt i Australian Open, og var en av favorittene før turneringen startet. Dessverre for serberen ble han nektet innpass inn til Australia av Den australske føderale domstolen.

– Jeg er ekstremt skuffet over rettens avgjørelse om å avvise anken min om juridisk gjennomgang av ministerens avgjørelse om å kansellere visumet mitt som gjør at jeg ikke kan bli i Australia og delta i Australian Open, sier Djokovic i en uttalelse.

Serberen er rangert som verdens beste tennisspiller og har vunnet Australian Open hele ni ganger.