Ingen VM-semifinale for gråtkvalt Hynne: – Vanskelig å ta inn over seg

EUGENE (VG) Hedda Hynne (32) hadde håp om å ta seg til VM-semifinale på 800 meter, men med en oppladning som har vært alt annet enn smertefri, ble det tungt.

Hun fikk store deler av forberedelsene ødelagt av corona. Før det var det en lengre sykdomsperiode som forstyrret VM-opptakten. Lenge var det knyttet stor spenning til hvorvidt Hynne i det hele tatt ville stille til start eller ikke.

Natt til onsdag norsk tid kom imidlertid bekreftelsen fra Norges Friidrettsforbund på at Hynne hadde levert en negativ test.

Men det hele ble en tung opplevelse for 32-åringen. Etter å ha endt sist i det sjette og siste forsøksheatet med tiden 2.06.27, var det en tydelig preget Hedda Hynne som snakket med NRK. Under intervjuet tok hun også til tårene.

– Det var så ille som man kunne frykte. Dette må jeg fordøye, selv om det sikkert ikke er en overraskelse. Jeg hadde gledet meg veldig til dette, etter en jævla hard uke. Men jeg elsker å representere Norge og jeg vil takke alle som har fått meg igjennom denne uken. Jeg har hatt det tungt og jeg er lei meg for at jeg presterer så dårlig på vegne av Norge, sier Hynne gråtkvalt til NRK.

Overfor VG utdyper hun skuffelsen på denne måten:

– Jeg håpte på at det skulle gå bra, men de siste 200 svarte ikke i det hele tatt. Vi visste at det kunne skje. Det var derfor jeg ble liggende etter målgang. Det smerter, sier Hynne til VG i intervjusonen.

MÅTTE SLIPPE: Hedda Hynne klarte ikke å holde følge med feltet på den siste runden.

Hun forteller om svært vanskelige uker, hvor hun var den siste av de norske som ble smittet etter coronautbruddet i den norske leiren i California.

– Det har vært vanskelig å ta inn over seg alt som har skjedd. Dette har ødelagt totalt, så jeg skylder på corona. Jeg liker ikke unnskyldninger, men føler jeg har en forklaring. Dette er langt unna det jeg er god for, sier den norske utøveren.

Forutsetningene var klare foran forsøket. Leverte hun opp mot eget sesongbeste, som er 2.00.90, skulle det holde til semifinale.

Det var hun aldri i nærheten av. Feltet passerte på 58.97 etter den første runden. Stort mye lenger klarte ikke Hynne å henge med. Før feltet kom på oppløpet, var det klart at dette ikke ville ende i noen semifinale.

Hun endte til slutt sist i sitt heat med tiden 2.06.27. Det er nesten seks sekunder senere enn hennes egen bestenotering i 2022. Etter målgang lå hun helt utslitt igjen på bakken.

Forhåpningene til at Hynne skulle avansere fra forsøket veldig heller ikke veldig store.

– Dette er vanskelig. Jeg synes ikke vi skal forvente for mye av Hedda, sa NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Foran løpet var Hynne selv tydelig spent på hvor hun lå an i løypa.

– Formen er fin. Jeg har fått trent litt, siden jeg ikke har hatt de verste symptomene. Jeg håper det holder til å være topp tre, men 800 meter er uforutsigbart. Jeg skulle gjerne hatt en annerledes belastning enn jeg har hatt de siste ukene, men sånn er livet, sa hun til NRK.

Nå går semifinalen natt til lørdag uten norsk deltakelse.

32-åringen er norgesrekordholder på 800-meter med tiden 1.58.10.