- Han spiller veldig bra

Marius Thorp avsluttet knallsterkt og tar med seg en fin følelse til andrerunden. Henrik Bjørnstad gikk en ny runde på par, men fikk mye ødelagt på ett hull.

<b>Marius Thorp</b> henger så absolutt med etter førsterunden i North Carolina.
  • Petter Bøifot

Marius Thorp , Treyburn Country Club. Resultater. Torstein Nævestad , Kinderlou Forest Golf Club. Resultater. Henrik Bjørnstad , Stonebridge Ranch Country Club. Resultater. Morten Orveland , Martin Downs Country Club. Resultater. NB: Resultatene kommer først inn når spillerne er ferdig med runden. 19-åringen Marius Thorp fra Bærum kjemper for plass på verdens beste golftour kun kort tid etter at han Thorp blir proffThorp fikk det tøft til å begynne med, men viste på de siste hullene at han har mye god golf i seg. — På de første ni traff han nesten alle greenene, men var ikke nære nok flagget. I tillegg satt han ingen putter, sier golfforbundets sportssjef Frode Scheie til Golf.no. Han er på plass i North Carolina for å følge Thorp. Video-portrett: Sportssjef Scheie.

- Litt nerver

Han begynte på det 10. hullet, og etter å ha spilt ti hull var han tre over par. - Det kan ha vært litt nerver i starten. Han spiller veldig bra, men greenene er meget tøffe her, sier Scheie. Men på de siste åtte kom puttene, og da bedret det seg for Thorp. Birdie på dagens 11. ble etterfulgt av fem par før unggutten satte birdier på de to siste.

- God følelse

— På det åttende satte han en kjempeputt på ti meter. På det siste hadde han fire meter for eagle, men bommet så vidt, sier Scheie. Dermed er Thorp på par, noe som så langt holder til en delt 32. plass, ett slag bak grensen for avansement. De 26 beste pluss de som ligger likt er videre til neste steg. - Etter den avslutningen tar han med seg en veldig god følelse, sier sportssjefen. Scott Gibson leder med syv slag under par. For Henrik Bjørnstad , som begynte en dag før de andre nordmennene, ble det en ny runde på par i Texas. 28-åringen begynte på det 10. hullet og var i kjempetrøbbel etter en tidlig trippelbogey. To birdier og to bogeyer til gjorde at det så alt annet enn bra ut, men Bjørnstad tok seg kraftig sammen mot slutten. Da satte han i tre birdier på de siste fire og reddet runden. Se videoer: Bjørnstad i fokus Han ligger på delt 29. plass, ett slag bak den foreløpige kvalifiseringsgrensen. Også her går de 26 beste videre til neste steg. Johan Kok og Kyle Willmann leder på ti slag under par. Torstein Nævestad , den minst kjente nordmannen i kvalifiseringen, klarte seg rimelig bra selv om han er over par. Med tre birdier, to bogeyer og en dobbelbogey i Georgia er han på delt 26. plass. Han er dermed innenfor grensen så langt, men det er fortsatt tre tøffe runder igjen. For Vil skygge for Bjørnstad ble det lange utsettelser på grunn av regn, lyn- og tordenvær, før han fikk endelig beskjed om det ikke ble spill før torsdag morgen. Orveland er på plass i Florida, bare noen minutters kjøring fra der han bor. Les også: Vil skygge for BjørnstadKvalifiseringen fortsetter torsdag. Les også: Proffoversikten