Hushovd på tredje

Thor Hushovd hadde store problemer etter en velt tre kilometer før mål på den femte Tour de France-etappen. Men nordmannen kom seg tilbake og havnet til slutt på tredjeplass i spurten. Robbie McEwen vant, foran Tom Boonen.

 • 100% Sport

Dermed fikk australske McEwen sin revansj etter at han tirsdag ble disket fordi han skallet til landsmannen Stuart O'Grady i spurten.

— Jeg har vært frustrert de siste dagene, derfor var det deilig å vinne i dag. En bra seier for laget, sa McEwen.

Boonen leder fortsatt kampen om den grønne spurttrøya med 106 poeng. Hushovd klatret fra fjerde til andreplass med dagens tredjeplass. Nordmannen har nå 77 poeng. O'Grady og McEwen følger deretter med henholdsvis 76 og 61 poeng.

Kilometeren før mål lå Hushovd på hjul til Boonen og McEwen. Grimstad-gutten hadde størt fart på oppløpet, men klarte aldri å ta igjen sine to argeste spurtrivaler.

I sammendraget ble det ikke noen store forandringer ettersom feltet kom samlet til mål på den 183 kilometer lange etappe mellom Chambord og Montargis. Det betyr at Lance Armstrong kjører i gult også torsdag.

Kurt Asle Arvesen ble nummer 32 på onsdagens etappe. Romsdalingen beholder 11. plassen i sammendraget, og det er ventet at han vil forsøke å gå i brudd torsdag - da etappen er litt mer kupert.

- - -

 • Hushovd rett i ryggen til Tom Boonen. Snart målpassering.
 • Voldsomt tempo i feltet.
 • Utbryterne er nå tatt igjen. Ni kilometer før mål er alle de 188 rytterne samlet. De store spurtlagene har nå startet posisjoneringen.
 • Hovedfeltet har nå øyekontakt med de fire utbryterne. Avstanden er på rundt halvminuttet.
 • 20 kilometer igjen til målgang. Hushovd og Arvesen ligger midt i feltet.
 • Det har begynt å regne, og dermed kan avslutningen på den femte etappen blir dramatisk.
 • Fire mann samlet i tet nå. Hovedfeltet er 4,10 bak.
 • Discovery Channel i front for hovedfeltet. Men de kjører lurt og rolig. For nå må spurtlagene Lotto og Quick Step snart frem og dra for at avstanden ikke skal bli for stor. Hvis ikke blir det ingen massespurt på dagens etappe.
 • CSC-sjef Bjarne Riis har gitt Kurt Asle Arvesen en beskjed: Nå har du sjansen til å kjøre for deg selv!
 • Juan Antonio Fletcha har tidligere vunnet en Tour de France-etappe: I 2003
 • Gjennomsnittsfarten på de 480 første kilometrene i årets Tour har vært på 48,114 kilometer i timen.
 • Constantino Zaballa på Saunier Duval-laget er den første rytteren som har gitt seg i årets Tour de France.
 • Boonen har nå 25 poengs forsprang på O'Grady - og ytterligere ett - til Hushovd, i kampen om den grønne poengtrøya.

- - -

Da David Zabriskie falgt en kilometer før mål på gårsdagens lagtempo mistet CSC den gule ledretrøya, etappeseieren - og Arvesen sitt livs livs triumf på sykkelsetet. Derfor er nordmannen og det danske storlaget svært innstilte på å sende folk i brudd hele tiden på dagens 183 kilometer lange etappe mellom Chambord og Montargis.

— Jeg kommer til å gå i brudd allerede i dag. Jeg tror ikke Armstrong har lyst til å beholde trøya nå. Det er bare for oss å angripe igjen, sier Arvesen, som ligger på 11. plass i sammendraget.

Og dersom nordmannen kommer med i et avgjørende brudd er det slettes ikke usannsynlig at han overtar den gule og meget prestisjetunge ledertrøya. Det skiller nemlig kun halvannet minutt opp til sammenlagtleder Lance Armstrong.

 • Discovery Channel har den gule ledertrøya ved Lance Armstrong. Men spørsmålet er om det ameriksnek laget er særlig interessert i å jobbe hardt for å beholde den gule trøya nå. Det er først og fremst gjennom de knallharde fjelletappene Touren avgjøres. Og da er det viktig å ikke brenne kruttet nå.
 • Dagens etappe er relativt flat, og blir ikke overrasket om det blir massespurt for tredje gang i årets Tour. Da er Credite Agricole-rytter Thor Hushovd svært interessert i å revansjere de to spurt-tapene for belgiske Tom Boonen.
Robbie McEwan i midten var sterkest i spurten, bak til venstre er Tom Boonen som sykler med den grønne spurttrøya og til høyre Thor Hushovd i den grønne Credit Agricole-trøya.