Sport

Vil slå seg til topps - igjen

17-årige Lene Krog skal nå prøve å forsvare fjorårets seier i senior-NM i golf. — Hun kan absolutt ha en stor fremtid som golfspiller, tror landslagscoachen.

 • Fredrik Sjøli

Losby. I dag starter golf-NM 2004 på Losby i Lørenskog kommune, og i fire dager skal mange av Norges beste spillere kjempe om kongepokaler, heder og ære.I fjor var det mange som gledet seg, og noen som ergret seg, da en 16 år gammel jente fra Drammen Golfklubb stakk av med seieren i kvinneklassen. — Det var mange som syntes det var gøy. Men det er klart at noen også syntes det var frustrerende at en så ung jente slo dem, forteller Krog. Selv synes hun det er vanskelig å gi noe svar på hvor langt hun kan nå som golfspiller, men landslagscoach Niklas Diethelm gir ungjenta følgende attest: - På lange slag er hun så god at hun allerede kunne spilt på Europa-touren, men hun må bli bedre på nærspillet. Klarer hun det, kan hun bli "hur god som helst". Hun er i tillegg en veldig målbevisst jente som det aldri er noe tull med, sier den tidligere svenske proffspilleren. Lene er helt enig i at det er nærspillet hun må jobbe mest med: - Men det er morsommere å stå og slå baller 250 meter, sukker hun.

Da hun var åtte

Første gang hun prøvde golf, var med onkel og tante i Sverige da hun var rundt 8 år, men hun startet ikke å spille ordentlig før hun var 11 år. Da ble hun imidlertid kraftig angrepet av den beryktede og altoppslukende golfbasillen. - Hva er det du liker med golf?- Jeg liker at det er en individuell sport. Jeg spilte fotball i flere år, men synes det er bedre med idretter hvor alt er opp til deg selv. I golf kan jeg bare skylde på meg selv dersom det går dårlig, sier Krog. Hun satser knallhardt på golf, og det store målet er selvsagt å kunne leve godt av å slå den lille, hvite ballen. Men hun er også fan av aktiviteter som involverer fart og spenning, og da spesielt snowboard. Hun mener at å spille golf kan gi litt av det samme kicket man får når man fyker nedover bratte fjellsider. - Hvis man spiller god golf, når alt liksom bare flyter av seg selv, får man en herlig følelse! Det kan også være et skikkelig adrenalinkick å sette en viktig putt, sier hun. Lene kommer opprinnelig fra Lier, men bor nå på hybel ved Norges Toppidrettsgymnas i Oslo. Hun trener rundt 30 timer i uken. Dette betyr imidlertid ikke at hun tilbringer alle denne tiden ute på golfbanen - rundt ti av timene er ren fysisk trening.

Håper på VM

Etter NM blir laget til VM tatt ut. I år spilles mesterskapet i eksotiske Puerto Rico. - Jeg var der med en venninne og spilte i fjor, det var helt fantastisk! Håper virkelig jeg får en av plassene, sier Lene. Og hun vet at en ny NM-tittel ikke vil svekke kandidaturet hennes. - Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste for å vinne, forsikrer Lene Krog.

 1. Les også

  Order of Merit, P4 Tour 2004

 2. Les også

  Drømmernes golftour i Østerdalen

 3. Les også

  Kjemper om kongepokal i Lørenskog

<b>Ny generasjon. </b>Det kommer nå flere talentfulle kvinnelige golfspillere i kjølvannet av Suzann Pettersen. 17-årige Lene Krog er en av dem.

Les mer om

 1. Golf