Sport

– Skjønner ikke hvorfor det er annerledes for meg

Ida Marcussen (28) er oppgitt over at hun ikke har fått klarsignal til VM av Friidrettsforbundet. Nå vil hun sørge for at all tvil fjernes i Sør Korea.

Må klare kravet: Ida Marcussen er ennå ikke VM-klar, til tross for at hun klarte kravet i fjor. Her under fjorårets EM. Lise Åserud, NTB/Scanpix

 • Herman Folvik

HELSINKI (fvn.no): Sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen, har nå gitt Marcussen klar beskjed på hva som kreves for at hun skal få reise til VM i Bejing, som arrangeres fra 22. til 30. august.

– Vi har sagt til Ida at hun må få over 6000 poeng for å få lov til å reise til Kina, sier Nilsen.

Frustrert Marcussen

For syvkjempere er normen at resultater fra fjoråret skal telle i vurderingen. Ida Marcussen klarte kravet da hun fikk 6083 poeng, som er åtte poeng over kravet, i tyske Ratingen for et år siden.

Friidrettsforbundet mener likevel at Marcussen må prestere nærmere VM.

– Ida får muligheten til å klare kravet på nytt fram til 10. august. Hun har tidligere vist at hun kan, så Ida må bare klinke til, oppmuntrer Nilsen.

Ida Marcussen sliter med å forstå forbundets tanker.

– Det er vanskelig å si hva som skal til for å komme til VM når et krav ikke er godt nok. Jeg skjønner ikke hvorfor det er annerledes for meg, sukker Marcussen.

Middels helg i Tyskland

I helga havnet Marcussen på sjetteplass under syvkampen i Ratingen. Sørlendingen endte opp med 5852 poeng, like bak hennes årsbeste som er 5868 poeng fra tsjekkiske Kladno drøye to uker tilbake.

– Plasseringen totalt sett er jo grei, men poengsummen er ikke tilstrekkelig nok til en VM-plass, sier Ronny Nilsen.

Marcussen er enig i at innsatsen i Tyskland ikke endrer situasjonen med tanke på å få delta i Kina.

– Jeg synes det gikk greit, men med tanke på VM forandret det ingenting. Jeg var litt uheldig med vindforhold i løpsøvelsene som gjorde at poengene ikke ble så høye, sier Marcussen på telefon fra Finland.

Hun er på vei til Sør Korea, hvor hun skal lade opp til Universiaden som går av stabelen 10.–11. juli.

Lader opp i Sør Korea

– Formen begynner å komme, og jeg ser positivt videre på sesongen. Øvelsene må gjerne bare komme. Jeg merker at bare jeg blir bedre og bedre, sier 28-åringen optimistisk.

Våg-jenta skal være halvannen uke og lade opp til stevnet i Asia.

– Nå har jeg en syvkamp jeg skal få ut av beina. I Sør Korea er det perfekte forhold for å trene, fasilitetene er gode og vi får bra mat. Jeg har troen på at det skal løsne, sier Marcussen før hun fortsetter:

– Det er en ganske klar fordel å dra ned tidlig. Det er store tidsforskjeller og jeg blir vant til forholdene før konkurransene.

Har ikke fokus på VM

Marcussen er klar over at hun fortsatt har alle muligheter til å bli tatt ut til VM, men det begynner å haste.

– Jeg kan ikke tenke så mye på VM, og hvis jeg gjør det bra i Sør Korea er ikke kravet noe å prate om. Plutselig tror jeg formen vil løsne helt, gjentar Marcussen.

Hun storgleder seg til å få konkurrere i Sør Korea.

– Universiaden er det første virkelig store målet som kommer denne sommeren. Det er et stort arrangement, som jeg gleder meg veldig til. Jeg har forberedt meg godt til dette.

I Ratingen gjorde Marcussen en god 800-meter hvor hun løp nest raskest, ellers var flere løpere bedre enn henne i alle øvelser. Vinneren av syvkampen ble nederlandske Anouk Vetter, foran fire tyske kvinner. Marcussens beste VM gjorde var i japanske Osaka i 2007 da hun ble nummer sju. Da satte hun også den gjeldende norgesrekorden på 6226 poeng.

 1. Les også

  Britenes friidrettsyndling: Bevis at jeg har gjort noe galt, eller så får dere la meg være i fred

 2. Les også

  Rune (47) trosser alderen og slår stadig sine egne rekorder

 3. Les også

  - Folk sier at det ikke går, men vi tenker at ingenting er umulig

 4. Les også

  Gatlin med ny kjempetid i Oregon

Les mer om

 1. Friidrett

Relevante artikler

 1. SPORT

  Lettere Ida Marcussen skal sprette høyere i 7-kampen

 2. SPORT

  Friidrettsskandalen kan få konsekvenser

 3. SPORT

  Mot ny fiasko for Ida Marcussen

 4. SPORT

  Ida Marcussen etter ny VM-flopp: - Jeg har sett både sprøyter og piller

 5. SPORT

  Hevder Marcussen brukte barnestevne for å kvalifisere seg til VM

 6. SPORT

  Ida Marcussen VM-klar