Sport

Superduellen som kan avgjøre kongepokalen

Isabelle Pedersen har klart VM-kravet og løper for kongepokalen under friidrett-NM. Men først må hun slå comeback-Vukicevic.

Isabelle Pedersen og Christian Vukicevic slåss om NM-pokalen i helgen.
  • Lars Eivind Måseide
    Bergens Tidende

Årets høydepunkt i friidrett-NM i Haugesund er trolig duellen mellom Isabelle Pedersen (23) og Christina Vukicevic Demidov (28). Hekke-duellen kan også avgjøre hvem som vinner kongepokalen.

Les også

Pedersen sikret VM-billetten

— Det blir kjempegøy å løpe mot henne, men det er ikke mitt fokus i det hele tatt. Jeg har ikke sett henne, så jeg aner ikke hvor fort hun løper.

- Hva er ditt fokus?

DUELLEN. Isabelle Pedersen (t.h.) ser ut til å ha prikket inn NM- og VM-formen. Fredag kveld møter hun Christina Vukicevic Demidov (28) i duell på 100 meter hekk. Her løper hun mot hviterussiske Alina Talay under Bilstett Games tidligere i år.

— Det er å løpe fort og riktig. Jeg må bli mer stabil teknisk og levere gode resultater, sier hun til BT.

Kan ta kongepokalen

Forrige helg klarte hun VM-kravet da hun løp inn på tiden 12,92 og ny personlig rekord i Brussel.Det gjør henne til tidenes nest raskeste nordmann på 100 meter hekk.

En lignende tid i Haugesund vil gjøre henne høyaktuell for kongepokalen.

— Ja, det er en mulighet. Det er en del øvelser som ikke kan vinne kongepokalen i år, så fullt urealistisk er det ikke. Jeg må bare fokusere på mitt, så får vi se om det holder, sier Pedersen.

En av hennes største kongepokal-konkurrenter er hekke-kollega Vukicevic. NM blir 28-åringens første konkurranse siden hun la opp i 2012.

Hemmeligholder NM-formen

Vukicevic sin personlige rekord er på 12,74, men om formen er i nærheten av glansdagene er det kun hun og hennes nærmeste som vet.

— Det er vanskelig å spekulere i. Christina vet vi har løpt fort tidligere, men det blir spennene å se hvilket nivå hun er på nå. Når hun stiller til NM regner jeg med hun er i god form og ønsker å vise seg frem, sier Ronny Nilsen, sportssjef i Norges friidrettsforbund.

Den tidligere spydkasteren mener likevel de to hekkeløperne får god konkurranse om kongepokalen.

— Pedersen er blant flere som er veldig aktuelle i kampen om kongepokalen. Jeg håper mange matcher henne og eventuelt Vukicevic. Vi nærmer oss VM-fristen så det er en del utøvere som jakter VM-kravet. Det kan borge for gode resultater, sier Nilsen, som peker ut Ezinne Okparaebo, Nadia Akpana Assa, Margrethe Renstrøm og Karoline Bjerkeli Grøvdal som de største utfordrerne på kvinnesiden.

VM-fristen går ut 10. august, en drøy uke etter NM i Haugesund.

En vår i motvind

Pedersen har hatt en sesong i motvind, på alle mulige måter. Etter å ha prestert godt innendørs i vinter, slet hun med å nå topptidene utover våren.

Flere løp ble blant annet spolert av motvind, og det var en stund tvil om hun ville klare VM-kravet. Både i Bislett Games og i superligaen i Russland 20.- og 21. juni løp hun i kraftig motvind. Da løp hun henholdsvis på 13,27 og 13,56.

Les også

Pedersen sliter med motivasjonen etter svak sesongstart

Etter en mislykket konkurranse i Finland i slutten av juni tok hun fire ukers stevnepause.

— Jeg jobbet mye mentalt i den perioden. Man blir ganske sur når løpene ikke stemmer helt. Jeg har ikke vært bekymret for VM-kravet, men jeg er selvsagt lettet over å ha klart det. Nå kan vi jobbe med forberedelsene inn mot VM.

VM arrangeres i Beijing mellom 22. og 30. august, i det velkjente «Fugleredet».

Trenerbytte midt i sesong

I mars brøt hun med sin langvarige trener, Trond Knaplund, og byttet til tyske Andreas Behm. Til høsten flytter hun derfor til Arizona i USA, der Behm holder til.

Pedersen innrømmer nå at trenerbyttet midt i sesongen har skapt ekstra utfordringer.

— Jeg hadde ingen trener og ingen manager i den perioden, og det er lett å føle at motivasjonen ikke er helt til stede. Det var ikke planlagt å bytte midt i sesongen, og hadde jeg hatt en tidsmaskin hadde nok mye sett annerledes ut, innrømmer bergenseren.

Les også

  1. Rodal spår rekord under Bislett Games

  2. Isabelle Pedersen bryter med treneren og flytter til USA

  3. Christina Vukicevic satser på comeback i NM

Les mer om

  1. Friidrett