Sport

Forbauset Mowinckel etter skuffende VM-utfor: – Jeg skjønner det ikke

Ragnhild Mowinckel trodde at hun hadde kjørt en bra VM-utfor. Så kikket hun på resultattavlen.

Ragnhild Mowinckel var langt bak i søndagens utfor. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

 • Roar Lyngøy
 • Espen Hansen
  Aftenposten

St. Moritz: Mowinckel var Norges største håp, men hun hadde aldri vært inne blant de ti beste i verdenscupen i utfor. Noen opptur ble det heller ikke i søndagens VM-utfor.

Mowinckel kjørte ut med startnummer 12, og i mål hadde Molde-alpinisten den svakeste tiden med 1.34,91. Den norske jenta kjørte et trygt løp, men det gikk dessverre altfor sakte.

Hun endte til slutt på 20. plass, 2,06 bak vinneren.

– Det var ganske dårlig, enkelt og greit. Akkurat nå er det kjipt, men det er ikke verdens undergang, sier Mowinckel til NRK.

- Det er ikke verdens undergang, sier Ragnhild Mowinckel etter en skuffende VM-utfor i St. Moritz. Foto: Alessandro Trovati / AP

Les også

Hegle Svendsen står over jaktstarten etter kollapsen

Undrende

– Men jeg føler ikke at jeg hadde så mange store feil, så jeg skjønner ikke at jeg er så langt bak. Akkurat nå er jeg litt sånn ... Jeg skjønner det ikke helt, sier Mowinckel.

Da hun en time senere kom til den skrivende pressen, hadde hun hatt tid til å se tidsanalysene. De gjorde henne ikke noe klokere.

– Jeg ser hvor jeg har tapt mest, men jeg kan ikke huske at jeg har gjort noe crazy. Det er utrolig frustrerende. Vanligvis har man jo en viss idé på hvordan man har kjørt, forklarte hun.

24-åringen hadde en god følelse før start. Hun hadde det hun mente var en god plan, og at hun var klar til å angripe den planen. Håpet var en plass blant de ti beste.

– Det ville vært konge. Men når man kommer i mål og har dårligst tid av dem som har kjørt, da er det ikke lett, sa hun som var veldig høyt oppe etter sjetteplassen i super-G tidligere i uken. Søndag var hun svært, svært skuffet.

Neste norske var Maria Therese Tviberg. Bergenseren ble også for treg i denne sammenhengen, og kjørte inn til en foreløpig sisteplass med tiden 1.35,39. Hun ble nummer 25.

– Det føltes bra, men jeg er altfor langt bak, sier Tviberg.

Les også

Eckhoff skjøt seg bort igjen - tysk seier på VM-jaktstarten

Slovensk VM-gull

Bergenseren var 2.54 sekunder bak slovenske Ilka Stuhec, som ble verdensmester. Sølvet gikk til østerrikske Stephanie Venier, mens Lindsey Vonn fra USA tok bronsen.

Kristin Lysdahl endte som nummer 24 (1.35,26).

– Nivået er vel akkurat der jeg hadde håpet det skulle være. Min egen innsats er ganske grei. Jeg var nærmere nå enn på gjennomkjøringene, så det var bra. Dette er mitt første VM, og bare to og et halvt sekund bak verdensmesteren er innenfor, sa Lysdahl.

Den fjerde norske deltageren, Kristina Riis-Johannessen, ble nummer 29 (1.35,72).

Les mer om

 1. Ragnhild Mowinckel
 2. Alpint

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  VM-skuffelse for Tviberg: – Hadde trodd jeg skulle være litt nærmere

 2. SPORT
  Publisert:

  Mowinckel skuffet - langt bak teten i Italia

 3. SPORT
  Publisert:

  Mowinckel beste norske i Sør-Korea

 4. SPORT
  Publisert:

  Skuffende utfor av Mowinckel i Cortina

 5. SPORT
  Publisert:

  VM-medaljen glapp for Mowinckel: – Det var en dum feil av meg

 6. SPORT
  Publisert:

  Mowinckel langt bak sensasjonsvinner