Hushovd: - Ingen kommentar

<p>Har fått nok av dopingsnakket rundt Lance Armstrong.</p>

hushovd
hushovd

Hele sykkelverdenen holder pusten før Oprah Winfreys intervju med Lance Armstrong sendes på tv natt til fredag, norsk tid. I det to og en halv timer lange intervjuet med den tidligere sykkelkongen, skal 41-åringen, som sist høst blant annet ble strippet for sine sju Tour de France-seirer, innrømmet å ha dopet seg.

Tause Thor

— Jeg har ingen kommentar til Armstrong-saken, skriver Thor Hushovd i en e-post til Aftenposten tirsdag.

Han er for tiden i Argentina hvor han forbereder seg til comeback på sykkelsetet i konkurranse. Ikke siden han brøt Polen rundt i juli i fjor har sørlendingen tråkket pedaler i et ritt.

I stedet har han måttet bruke en del tid på å svare for både Armstrongs påståtte dopingbruk, og senere dopingdom, men også sitt eget forhold til doping og til amerikaneren, og reaksjoner på Steffen Kjærgaards innrømmelser om juks.

Senest i forrige uke da pressen var invitert til BMC-lagets samling i Belgia.

Tekstet med Lance

I forbindelse med samlingen sa Hushovd dette til Aftenposten:

— Det Lance Armstrong gjorde, var svært negativt for sykkelsporten, og det tar jeg selvsagt avstand fra. Men jeg vil fremdeles kalle ham en venn.

- Har du hatt kontakt med ham etter avsløringene?

— Kun via en tekstmelding angående et bilde.

- Men om du treffer ham igjen, vil du ikke slå hånden av ham?

— Nei, jeg forholder meg hele tiden til folk i feltet som er kommet tilbake etter dopingdommer, så jeg kan greit forholde meg til ham også.

Fikk ikke svar på alt

Intervjuet med Armstrong ble gjort på et hotellrom i Texas mandag. Tirsdag kom Oprah Winfrey med disse uttalelsene:

— Lance Armstrong svarte på spørsmålene verden venter på.

– Jeg fikk ikke stilt alle spørsmålene som var planlagt, men jeg tror de aller viktigste spørsmålene mennesker rundt om i verden har ventet på å høre, ble stilt og besvart, sa Oprah Winfrey ifølge nyhetsbyrået AFP, gjengitt av NTB.

Talkshowverten sa, ifølge nyhetsbyrået Reuters, at Armstrongs innrømmelser likevel ikke helt sto til hennes egne forventninger. Hun overlater til andre å vurdere hvorvidt Lance Armstrong framstår som angrende.