Sport

Oilers stoppet av Storhamars superkeeper

De tapte sin andre kamp på rad og gikk målløse av egen is for første gang på over ett år. Oilers møtte veggen i form av Storhamar-målvakt Andrew Engelage i den tredje finalekampen.

3-0: Stavanger Oilers gikk på et solid nederlag for Storhamar fredag kveld. Foto: Pål Christensen

  • Kristian Oftedal Kvendseth

Stavanger Oilers — Storhamar 0-3 (2-1 i finaleserien)

STAVANGER: Nedkjempet, målløse og beseirede. Ingen av Oilers-spillerne hadde noe stort ønske om å forklare den enorme nedturen etter 0-3-tapet i DNB Arena sent i går kveld.

De er ikke vant til å tape. Nå har de blitt slått av Storhamar i to strake finalekamper. Det betyr samtidig at det er Hamar-laget som har festet grepet om finaleserien og kriget til seg hjemmefordelen.

Premissene før søndagens fjerde oppgjør i et stappfullt Hamar OL-Amfi er klare; Oilers må vinne en bortekamp for å ta sitt femte NM-gull.

Skal de klare det, må de opptre langt bedre enn i går. Oilers-spillerne virket regelrett grepet av stundens alvor de første ti minuttene foran en fullsatt og feststemt DNB Arena, og et heltent Storhamar-lag brukte bare seks minutter på å ta føringen.

Maktet ikke å score

Derfra og inn stanget vertene mot et pottetett Storhamar-forsvar med supermann i mål. Gjestenes keeper Andrew Engelage stoppet alt som kom i hans vei, og tok samtlige 45 Oilers-skudd. Slikt blir man frustrert av.

— Vi var ikke på vårt beste, men spilte likevel godt nok til å vinne. Vi hadde 45 skudd på mål, men ingenting ville inn. Pucken spratt ikke vår vei, vi fikk ingen returer og kjempet ikke nok foran mål, sier Oilers-spiller Josh Soares til Aftenbladet.

Han er én av dem som skal score for de regjerende norgesmesterne. I går var han bare én av mange som mislyktes i den svært viktige tredjekampen i NM-finalen.

Ikke bekymret

— Jeg er ikke så bekymret. Det er en lang serie over sju kamper, men vi har gitt bort hjemmefordelen. Likevel er vi en erfaren gruppe som bør takle dette. Nå må vi bare holde fokus, selv om det selvsagt er skuffende å tape to kamper på rad, sier Soares etter å ha sett Jacob Berglund og Luke Moffat utnytte grove feil i Oilers-forsvare til å gjøre 0-1 og 0-2 etter henholdsvis seks og 28 minutters spill.

Bare 1.20 før slutt var ydmykelsen komplett for Oilers da Eirik Skadsdammen satte 0-3 i åpen kasse etter at Oilers-keeper Ruben Smith forlot målet et halvminutt tidligere. Det liker Oilers-kaptein Henrik Solberg dårlig.

— Jeg vet ikke hva som er problemet, men vi startet utrolig avventende og virket rett og slett usikre. Etter hvert synes jeg imidlertid vi kom godt inn i det. Vi styrte midtperioden, men det var Storhamar som scoret. Det føltes tungt, sier Solberg til Aftenbladet.

Uvant for Oilers

Han gir Storhamar honnør for en god, defensiv jobb.

— Vi prøvde å presse, men manglet kvalitet i avsutningene våre. Det er mulig de gjorde en veldig bra innsats bakover, men samtidig må vi være mye hetere og mer aggressive foran mål. Engelage skal ikke kunne redde 45 skudd, sier Oilers-backen, som ble kåret til hjemmelagets beste spiller i 0-3-tapet.

Solberg benekter at Oilers-spillerne lar seg vippe av pinnen av to strake tap.

— Vi må bare nullstille oss og prøve å glemme dette. Vi vet at vi kan bedre og må se fram mot neste kamp. Jeg tror alle i garderoben føler seg sikre på at vi er gode nok til å vinne en kamp på Hamar.

Oilers-trener Petter Thoresen var mildt sagt frustrert over det spillerne presterte fredag kveld. Suksesstreneren, som har ledet laget til seier i 16 av 17 sluttspillserier siden 2009 hadde bare opplevd å tape én playoff-kamp i DNB Arena før det sviende nederlaget mot gamleklubben.

Thoresen har troen

— Det var nesten skremmende å se hvor mye rart vi gjorde i 1. periode. Vi hadde så mange pucktap at det var nesten ikke til å tro og var heldige som slapp unna med ett baklengsmål. Storhamar tok initiativet, og vi klarte ikke å svare, sier Thoresen, som likevel ikke tviler på at laget skal klare å snu finaleserien til sin fordel igjen.

— Dette må vi bare håndtere. Alle vet at det kreves fire seirer for å vinne NM-gull, og vi har så langt gjort vår beste sesong noensinne, mener den rutinerte treneren.

Han skryter av Storhamar-keeper Andrew Engelage.

— Han spilte en fenomenal kamp, men vi må ha langt større kvalitet i avslutningene våre. Storhamar skal ha ros for den defensive jobben de gjør, men vi må stille større krav både til vår egen presisjon og trafikk på mål, understreker Petter Thoresen.

Engelages beste kamp

Selv var Engelange høyt oppe etter 3-0-seieren foran en fullsatt DNB Arena.

— Å holde nullen mot Stavanger på bortebane må være ganske bra. Anledningen tatt i betraktning er det nok min beste kamp, sier Andrew Engelage til Aftenbladet.

— Vi spilte klokt og med stor selvtillit. Men jeg vil ikke si at vi er favoritter nå. Stavanger er tross alt seriemestere, sier Storhamar-keeperen.

Les også

  1. Slik var Oilers-Storhamar

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers