Sport

Thoresens svar på tiltale

Dersom noen lurte på om Oilers var i ferd med å miste grepet om finaleserien, ble spørsmålet grundig og uomtvistelig besvart i Hamar OL-Amfi.

Storhamar inviterte til låvefest, men det var Petter Thoresen og Oilers som slo tilbake og utlignet finaleserien til 2-2 søndag kveld.
 • Kristian Oftedal Kvendseth
  Kristian Oftedal Kvendseth

− Deilig!

Petter Thoresen var en fornøyd mann da han ga tommel opp til Aftenbladets fotograf og satte seg på Oilers-bussen med retning Gardermoen like etter klokken 20.00 søndag kveld.

For da alt presset var på Oilers etter to svake kamper, og murringen var tiltagende i Stavanger, viste Oilers igjen hvorfor de er favoritter til å vinne sin fjerde strake kongepokal.

Med 2-2 i finaleserien er de tilbake der de skal være. Jo da, Storhamar kan fortsatt vinne dette. Men Oilers-maskinen ruller på og med to hjemmekamper i avslutningen er det nå fordel Stavanger.

Ødela festen

Søndag kveld var det egentlig aldri noen tvil. Foran 7000 hedmarkinger slo Oilers til og drepte kampen før festen fikk utarte til mer enn et imponerende vorspiel. To og en halv time før kampstart var køene lange utenfor Hamar OL-Amfi.

Les også

Storhamar-veteran om Oilers-import: - Pinlig å se på

En halvtime ut i kampen var festen egentlig over. Da ledet Oilers 3-0 og Oilers-fansen kunne synge "Me e det besta laget i Norge" – og virkelig tro på det.

− Vi startet helt fantastisk. I den første perioden var vi enormt gode. Vi la grunnlaget der, sier Thoresen.

Mark Matheson åpnet med å skyte inn 1-0 over skulderen til Storhamar-målvakt Andrew Engelage etter 34 sekunder. Jean-Michel Daoust og Dan Kissel fulgte opp med hvert sitt mål, og Oilers så utilnærmelige ut etter 20 minutter.

Peter Lorentzen jubler etter å ha satt inn 4-0. Da hjalp det lite at Storhamar reduserte to ganger etterpå. Lorentzen satte også inn 5-2-scoringen i åpent mål helt mot slutten.

− Deilig å ødelegge festen! Da de rigget opp med liveband og musikk her, virket det som de hadde tatt seieren på forskudd. Det var fryktelig musikk også, gliser Tommy Kristiansen om underholdningen før kampstart på Hamar.

Nettopp Kristiansen passet på å skape litt ekstra stemning da han kastet seg ned på knærne og demonstrativt feiret søndagens seier med å skli på knærne foran Storhamars mest lojale supportere idet sluttsignalet gikk. Det var en grei beskjed til Eirik Skadsdammen som feiret på samme måte i Stavanger sist.

Les også

Oilers slo tilbake etter drømmeperiode

− Det var for å fyre opp stemningen litt. De feiret på samme måte i DNB Arena, så jeg driter i om fansen her blir sinte. At de kastet flasker og sånn etterpå bryr jeg meg ingenting om. Litt bråk hører med i en finale, sier Tommy Kristiansen til Aftenbladet.

Flaskekasting

Etter kampslutt ble det ampert på tribunen i hallen da Storhamar— og Oilers-supportere havnet i munnhuggeri og håndgemeng. I tillegg ble det kastet både flasker og andre gjenstander ned mot Stavanger-spillerne og benken der de holdt til. En flaske var nær ved å treffe Josh Soares da han gikk av isen.

Les også

Oilers gjør endringer før kamp 4

− Jeg bryr meg ikke om slike ting, sier Soares, som ikke akkurat ble mer populær i Hamar OL-Amfi da han senket Jacob Berglund med en brutal takling mot slutten av kampen. Heldigvis for Storhamar kom svensken seg på beina og kunne avslutte kampen.

− At jeg er upopulær betyr at jeg har gjort noe rett. Nå har vi skaffet oss hjemmebanefordelen tilbake. Det var deilig å slå tilbake etter den svake kampen sist, forklarer Soares.

Les også

Slik var Storhamar - Oilers

− Jeg synes vi viser at vi er et bedre lag enn Storhamar. Nå gleder jeg meg bare til tirsdag. Vi har en god følelse, sier Christian Dahl-Andersen.

PS! Martin Blakseth Huse gikk i garderoben tidlig etter å ha fått takling mot hodet. Oilers-lege Morten Munkvik forteller at Huse har pådratt seg en lett hjernerystelse – og at han kan være tilbake allerede i neste kamp.

 1. Les også

  Storhamars keeper: - Min beste kamp

 2. Les også

  Kun én Oilers-spiller på årets lag i Norge

 3. Les også

  Thoresen-mål ga drømmestart i KHL-finalen

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5