Sport

Her sykler to superstjerner

Alexander Kristoff tok med Petter Northug på sykkeltur. — Blant oss toppidrettsutøvere er det alltid erfaringer å hente.

Alexander Kristoff og Petter Northug har aldri tidligere møttes. Her sykler de sammen på Lutsiveien mot Hommersåk.
  • Anders Minge
    Fotograf

I formiddag møttes Norges to største mannlige idrettstjerner til sykkeltur. Kristoff er kledd som det var vinter, mens Northug stiller i kort sykkeltrøye og shorts. Vinterklærne skyldes Kristoffs form etter Tour de France.

— Jeg har hatt feber, hostet og bare slappet av hjemme. Nå er endelig feberen borte, men jeg er fortsatt ikke i særlig bra slag. Denne sykkelturen med Petter Northug blir faktisk den første etter Touren , sier Kristoff.

Slik kan det ikke være! Brillene skal være utenpå hjelmreima, ikke under slik Northug hadde satt dem. Alexander Kristoff rydder opp.

Han mener allikevel at sykdommen ikke skal ha noen betydning for sesongens neste store mål, VM som går 27. september i Richmond, USA. Mellom 14. og 17. august skal han sykle Nord-Norges storritt Arctic Race. Nå er ikke det helt sikkert lenger.— Planen er å stille til start, men blir jeg ikke frisk, må jeg se hva jeg gjør, sier han.

Ut på tur

I formiddag tok han med seg Petter Northug på sykkeltur i treningsløypene sine. Turen gikk fra Sandnes mot Hommersåk, Bersagel, videre forbi Lutsivatnet og tilbake til Sandnes.

At de valgte sykkel er Kristoff veldig glad for.

— Jeg kunne gå på ski da jeg var yngre, men nå har jeg ikke gått på ski på ti år, så jeg vet ikke helt hvordan det skulle gått. Siden det er Blink-festival var planen at vi skulle gå på rulleski, men jeg fant ut at det ville bli for farlig for meg. Jeg håper jeg slipper skitur til vinteren sammen med han, ler han.

Etter innføring av ukjent girsystem og litt justering av setehøyden, var Petter Northug klar for tur.

Northug og Kristoff er begge spurtere i verdensklasse.— Det er sykling og langrenn er veldig forskjellige idretter, men blant oss toppidrettsutøvere er det alltid erfaringer å hente. Men likheter finnes. Skiløpere har også fordeler av å ligge bak i dragsuget, akkurat slik vi syklister har. Den fordelen har Petter benyttet mange ganger, med stor suksess, sier Kristoff.

Direkte fra høyden

Petter Northug og Alexander Kristoff har aldri møttes før. Det er deres felles sponsor Coop som har arrangert møtet og sykkelturen. Men det er først og fremst Blink-festivalen som trekker Northug til Sandnes.

- Hva er ambisjonene dine under Blink-festivalen?

Alexander Kristoff og Petter Northug møttes for første gang.

— For to dager siden kom jeg fra høydeopphold, og da vet jeg at det tar 10-11 dager før jeg kan prestere. Derfor blir det god trening å være her. Jeg synes alltid Blink-festivalen har vært artig og gleder meg til de videre konkurransene, sier han.

Tung Lysebotn

I går gikk Northug Lysebotn opp, men kom i mål et godt stykke bak de raskeste.

— Det var artig å gå, spesielt siste halvannen kilometeren. Publikum langs løypa er, for å si det mildt, rimelig engasjert, sier han.

Følelsen i kroppen var derimot ikke den beste.

— Håndbrekket var på. I fjor timet jeg løpet slik at det var 12 dager mellom høydeoppholdet og Lysebotn. Da satte jeg personlig rekord i bakken, mimrer Northug.

- Hva slags forhold har du til sykling?

— For fem år siden brukte jeg sykkelen veldig mye. Da konkurrerte jeg også i en god del turritt. De siste årene har derimot blitt veldig lite. Men jeg skal nok klare denne runden her, sier Petter Northug.

Les mer om

  1. Petter Northug
  2. Alexander Kristoff