Sport

Oilers sikret seriegullet

Slo gullrival Storhamar 2-1 i en  høydramatisk seriefinale på hjemmebane.

oilers seriemester.jpg
  • Mats Slaastad Birkelund
Dennis Sveum og Snorre Hallem løfter pokalen som beviser at Oilers er seriemester i hockey.

Det satt uhyre langt inne, men etter et nervedrama av de sjeldne sikret Stavanger Oilers klubbens andre seriegull i historien da Storhamar ble slått 2-1 i en ren seriefinale hjemme i DNB Arena. Med bare fem minutter igjen å spille satte matchvinner Josh Soares inn vinnermålet som sørget for at hjemmefansen eksploderte av glede. Før det hadde Christian Hanson sørget for en etterlengtet utligning til 1-1 drøyt tre minutter ut i den tredje og siste perioden.

Bordet var nemlig dekket og både fansen og Oilers-spillerne var klare for å sikre seriegullet på hjemmebane. Og seriefinalen mot Storhamar startet også i et forrykende tempo. Gjestene fra Hamar virket et lite hakk hvassere i åpningsminuttene, men etter at vikarierende Oilers-kaptein Dennis Sveum gikk ned for telling etter snaut to minutter, tok serielederne stadig mer over.

Massivt Oilers-press

Det var høy temperatur både på isen og tribunen i DNB Arena, hvor hjemmefansen leverte sesongbeste fra første sekund. Begge lags spillere virket heltente på oppgaven, og Storhamar hadde tilsynelatende ingen planer om å gi opp seriegullet uten kamp.

Oilers-produserte etter hvert sjanse på sjanse, men en solid Andrew Engelage i Storhamar-buret stoppet det som kom. Vertene fikk sjansen i overtall da gjestenes Andreas Øksnes pådro seg periodens første og eneste utvisning etter drøyt 14 minutters spill, uten at Oilers klarte å utnytte muligheten.

Til tross for et massivt Oilers-press i minuttene før pause endte imidlertid 1. periode målløs 0-0, men skuddstatistikken på 17-8 forteller det meste om et hjemmelag med solid overtak på gullutfordrer Storhamar.

Sjanseløs Smith

Storhamar åpnet best også i midtperioden, men etter fem minutters spill kom Oilers til hektene igjen. Bortelaget pådro seg sin andre utvisning i kampen etter 26.26, og vertene fikk igjen sjansen til å ta føringen i overtall. I stedet gjorde Josh Soares en fryktelig blemme på egen blå. Oilers-backene rakk aldri hjem og det ga Storhamars Christian Larriveé akkurat den tiden og plassen han trengte. Den fryktede toppscoreren lot seg ikke be to ganger, og med et knallhardt skudd sendte han pucken i mål bak en sjanseløs Ruben Smith til 0-1 i undertall etter 27.29. Baklengsmålet var som å helde iskaldt vann i årene på Oilers-fansen, men spillerne lot seg ikke vippe av pinnen. En strålende Andrew Engelage, som bare hadde spilt to perioder for Storhamar siden januar, sto imidlertid som en levende vegg i Storhamar-buret.

Gjestene pådro seg en ny utvisning etter 30.30, men bare 17 sekunder senere måtte også Oilers-spiller Christian Hanson ta turen i fryseboksen med hjemmelagets første tominutter i kampen. I minuttene som fulgte pepret Oilers bortelagets keeper med skudd, men Engelage holdt stadig unna.

Dan Kissel satte pucken i tverrligger alene med sisteskansen etter 31.19, før Soares traff keeper med en kjempesjanse etter 32.45. Bare minuttet senere fikk også Rudolfs Balcers en stor skuddmulighet for Oilers, men det ville seg ikke for serielederne.

Dermed sto det 0-1 etter en midtperiode som endte med 7-8 i skudd.

Snudde i siste periode

Oilers gikk ut i hundre i den tredje og siste perioden, og etter drøyt tre minutters spill hadde Storhamar ennå ikke fått pucken ut av egen sone. Og etter 43.40 skulle også det massive Oilers-presset omsider betale seg. Etter å ha pepret Engelage med skudd, signaliserte dommeren for en avventende utvisning for gjestene.

Oilers fortsatte å trykke, og etter mye fram og tilbake klarte til slutt Christian Hanson å sette pucken i mål til 1-1 etter 43.40 etter målgivende pasninger fra Adrian Veideman og Mats Larsen Mostue. Målscoreren brølte av glede, og jubelen fra fansen fikk nesten taket til å løfte seg i DNB Arena.

Etter utligningen måtte Storhamar angripe igjen, og det ga Oilers-spillerne mer rom. Spillet bølget en periode fram og tilbake, før Oilers nok en gang etablerte et enormt trykk i gullrivalenes sone. Dan Kissel fikk to kjempesjanser med sju minutter igjen å spille, men lyktes heller ikke denne gangen med å sette pucken i mål.

Det gjorde derimot Josh Soares. Etter nok en fin kombinasjon mellom ham og Kissel uten utelling, gikk toppscoreren kjøkkenveien og satte inn 2-1 for Oilers med drøyt fem minutter igjen å spille.

Flere mål ble det ikke tross flere store sjanser til begge lag. Med 2-1-seieren er Oilers seriemestere for andre gang i historien og for første gang siden 2011/12-sesongen.

KAMPFAKTA

Stavanger Oilers – Storhamar 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)

DNB Arena, 4250 tilskuere.

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (7.29) Christian Larriveé .

3. periode: 1-1 (3.40) Christian Hanson (Adrian Veideman, Mats Larsen Mostue), 2-1 (14.56) Josh Soares (Dan Kissel)

Dommere: Ole Stian Hansen og Per Gustav Solem.

Utvisninger: Stavanger 3 x 2 min., Storhamar 6 x 2 min.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers