Sport

Tidligere landslagsprofil tvunget til å legge opp

Har ikke kunnet leve et normalt liv på to år.

MÅ GI SEG: To år etter han pådro seg hjernerystelse etter en takling, legger Marius Holtet opp.
 • Torgrim Gotland Bakke
 • NTB

Marius Holtet (31) bestemte seg torsdag for å gi seg med ishockey på grunn av hodeskader. Han ga klubbens sin Färjestad beskjed om dette umiddelbart, skriver Hamar Arbeiderblad.

Det var i romjulen for snart to år siden at Holtet pådro seg noen smeller i hodet, slik at han fikk store problemer. Til svenske Expressen sier han følgende om situasjonen.

— Vi spilte en bortekamp mot Leksand, og jeg fikk Fabian Brunnströms hofte rett i hodet. Jeg fikk ikke noe vondt i hodet der og da, men synet på høyre øye var i prisippet borte. Jeg kjente meg bare merkelig i kroppen, slik man er når man er sjuk, forteller Holtet.

Holtet spilte sin siste kamp kun dager etter, 7. januar 2014. LES OGSÅ:

Les også

Zucca: - Jeg spiller ikke bra nå

To år uten normal hverdag

Han har også tidligere i karrieren pådratt seg flere hjernerystelser, men kommet tilbake.

— Klubben beklaget, men har lenge skjønt hvor det bar med den langvarige skaden jeg på pådro meg for snart to år siden. I Färjestad var de glade for at beslutningen kom fra meg selv, selv om klubbledelsen syntes det var leit både for mitt eget og klubbens vedkommende, sa Holtet.

— Det var ingen vei utenom å gi seg. Jeg har gått to år uten å kunne leve et normalt liv. Jeg kan ikke trene som jeg gjorde da jeg spilte ishockey for Färjestad og landslaget, uten å måtte betale med en kraftig hodepine som setter meg helt ut av funksjon, sa Hamar-mannen.

Draftet tidligst

Holtet startet karrieren i Sverige for Färjestads juniorlag. Der imponerte han såpass at NHL-laget Dallas Stars valgte Holtet i andre runde av NHL-draften med det 42. valget. Og Holtet er fremdeles den nordmannen som er valgt tidligst i draften.

Å bli draftet betyr at en NHL-klubb sikrer seg de nordamerikanske rettighetene til spilleren.

I 2004 dro han til USA og jaktet NHL-drømmen. Han ble i USA i tre år, men fikk aldri sjansen i verdens beste liga. i stedet ble det tre sesonger i AHL.

I 2008 dro han tilbake til Svergie og Färjestad, hvor han ble værende resten av karrieren og tok to SM-gull.

Holtet var også en av de største profilene på det norske landslaget mens han var aktiv. Holtet spilte i flere VM og i OL i 2010. Hans beste turnering var VM 2011 da Norge overrasket alle og kom seg til kvartfinale. Da bidro Holtet med seks mål og åtte poeng totalt i mesterskapet.

 1. Les også

  - God sjanse for at Johannesen blir NHL-draftet

 2. Les også

  Martinsen spilte igjen da Avalanche vant

 3. Les også

  Patrick Thoresen satser på landslaget igjen

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5