- Vanskelig neste år

Suzann Pettersen (26) vil til topps. Men selv etter årets knallsesong, tviler «Tutta» på at hun blir verdens beste golfspiller allerede i 2008.

Suzann Pettersen hadde en fantastisk sesong, men tviler på at hun når toppen av verdensrankingen allerede neste år.
  • 100% Sport

I løpet av det siste året har Pettersen tatt et kjempebyks på verdensrankingen for kvinner. Hun startet året på 51.-plass, men fem seirer på LPGA-touren og annenplass på pengelisten gjør at hun nå rangeres som nummer fire i verden.

Lorena Ochoa topper listen, fulgt av Karrie Webb og Annika Sörenstam. Folket kan velge Tutta Tutta sa tidlig i karriéren at hun ville bli kvinnenes svar på Tiger Woods. Men til tross for jubelåret 2007, tror ikke Tutta at hun kan passere verdensener Lorena Ochoa på rankingen allerede neste sesong.

– Jeg tror det kan bli vanskelig allerede neste år. Men fortsetter jeg å jobbe hardt og presterer, vil rankingen justeres av seg selv, sier Pettersen til NTB.

Ti millioner

Storspillet har ikke bare gjort at den norske golfproffen har etablert seg i verdenstoppen. Suksessen gir også klingende mynt i kassen. Denne sesongen spilte hun inn litt over 10 millioner kroner (1,8 millioner dollar).

Ikke rart Tutta er fornøyd med året som er gått.

Slik spiller de i 2008 – Sesongen har vært fantastisk. Jeg har opplevd mye morsomt, og jeg har også lært mye nytt ved meg selv.

I årets første majorturnering rotet hun bort seieren. Det tok hun lærdom av.

Allerede i neste forsøk på en majortittel gikk Pettersen til topps i LPGA-mesterskapet. Seieren i Havre de Grace var årets høydepunkt.

– Revansjsuget var stort, og lærdommen fra den første major-en var god å ha i den sammenhengen, forklarer Pettersen, som også vant sin første LPGA-turnering i Williamsburg en snau måned tidligere.

Hjemme til jul

Etter et travelt og begivenhetsrikt år, tar hun en velfortjent juleferie hjemme i Norge.

– Det er veldig deilig å kunne slappe av, nyte noen fridager og trene litt, forteller Tutta, som ellers bor i Orlando, Florida.

Fortsatt er Suzann Pettersen ung sammenlignet med sine konkurrenter. Som 26-åring er hun ikke utlært som golfspiller, men hun er blitt trygg på sitt eget talent.

– Jeg tror du alltid vil søke nye ideer og tanker. Og i golf vil du alltid strekke deg etter noe bedre. Men det er viktig å dyrke sine beste egenskaper samt spe på med ny «input», forklarer Tutta.

Derfor vil hun heller ikke gjøre noe særlig annerledes fram mot neste sesong. Da skal hun for alvor ta opp jakten på Lorena Ochoa.

– Jeg vil gjøre mye av det samme. Jeg kommer til å ha en tøff oppkjøring og være «fit for fight» i hver turnering, sier Pettersen til NTB.