Sport

Kristoff stivnet og måtte slippe: – Jeg ga vel egentlig opp

Der Alexander Kristoff stivnet og skjønte han ikke kom til å vinne, la Peter Sagan grunnlaget for sin andre etappeseier.

Alexander Kristoff fikk det tungt på slutten av den 5. etappen i Tour de France onsdag. Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

QUIMPER: Peter Sagan tok sin andre etappeseier i årets Tour da han spurtet inn til seier på den tunge og tøffe etappen til Quimper.

Da råkjøret begynte med én kilometer igjen til mål – det var en knallhard avslutning, måtte Alexander Kristoff slippe tetgruppen. Det ble som han spådde: For tøft.

– Det var litt for hardt. Jeg kjente i siste bakken at det kom til å bli tøft. Det var en kilometer opp til mål, så jeg ga vel litt opp. Jeg kjente at jeg kom til å stivne uansett, så da var det ingen sjanse for å sitte med, sier Kristoff til Aftenbladet utenfor lagbussen i målbyen Quimper.

Les også

Sagan tangerte Hushovds Tour de France-rekord

Peter Sagan slo til igjen på den 5. etappen av årets Tour. Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

– Ga opp

Kristoff satt bra med foran i hovedfeltet hele dagen. Dette var en etappe som passet klassikerrytteren Kristoff bra. Men avslutningen maktet han ikke.

– Jeg ga vel egentlig litt opp. Jeg kom nærmere Edvald, men så mistet jeg ham litt. Han så litt tung ut han også, så da gikk det ikke, sier Stavanger-karen.

– Løypen hadde vært fin om det hadde vært litt flatere inn til mål. Opp og ned underveis passer meg bra. Jeg prøvde å kjøre litt hardt på for å få en gjennomkjøring, jeg håper jeg skal heve meg litt. Jeg tar en litt roligere dag i morgen, så får vi se om det kan gjøre at kroppen hever seg et hakk, sier Kristoff.

Han ble til slutt nummer 82.

Les også

Kristoff om den nådeløse spurtkampen: – Det nytter ikke å trekke seg

Edvald Boasson Hagen satt lenge med i front av feltet, men måtte gi tapt. Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

Varsler rolig dag

– Nå har du vært gjennom tre spurtetapper, én lagtempoetappe og en klassikeretappe. Hva er status for deg nå vil du si?

– Jeg skulle gjerne vært litt høyere på resultatlisten. Men jeg har kjempet på noen etapper og vært på resultatlisten sånn sett, men det har vel gått litt som forventet. Jeg hadde trodd at jeg skulle spurte litt bedre enn forventet. Jeg har kommet meg i posisjon bedre enn forventet, men spurtet dårligere enn forventet, sier Kristoff, som på torsdagens etappe på 181 kilometer fra Brest til Mûr-de-Bretagne Guerlédan kommer til å slippe seg tilbake når det hardner til for å spare seg.

Rytterne skal over beryktede Mûr-de-Bretagne to ganger, siste gang ved mål. Den harde knekkeren har en samlet stigning på sju prosent.

Les mer om

  1. Sykling
  2. Tour de France
  3. Alexander Kristoff