Sport

Legende krever regelendring etter bisarr Wimbledon-kamp: – Ondskapsfullt

Semifinalen varte i seks timer og 35 minutter.

Her ligger en utslitt Kevin Anderson på bakken under Wimbledon-semifinalen mot John Isner. Kampen varte i over seks timer.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

John Isner-Kevin Anderson 6–7, 7–6, 7–6, 4–6, 24–26

Tilskuerne på Wimbledons Centre Court fikk oppleve noe helt spesielt fredag kveld.

Semifinalen mellom John Isner (33) og Kevin Anderson (32) var ikke bare en femsetter. Spillerne måtte spille utrolige 50 game før sørafrikanske Anderson vant det femte og avgjørende settet.

Kampen – som varte i seks timer og 35 minutter – gir ny giv til debatten om hvordan det femte settet bør avvikles. De gjeldende reglene innebærer nemlig at man må vinne to game flere enn motstanderen for å vinne settet.

John Isner måtte til slutt akseptere nederlaget – etter seks timer og 35 minutter på Wimbledons Centre Court.

I fredagens kamp resulterte altså denne regelen i et maraton av en tenniskamp. Hver gang én av spillerne ledet med et game, utlignet den andre. Helt til Anderson avgjorde på 24–26.

Tennislegenden John McEnroe er blant dem som krever en regelendring.

– Dette vil påvirke spillernes prestasjon på søndag (finalen, journ.anm.). Reglene bør være slik at de passer for spillerne, sier McEnroe i BBCs direktesending.

  • Fotballprofilen Patrice Evra ble invitert hjem til Cristiano Ronaldo. Nå advarer han: – Ikke dra på lunsj hos Ronaldo

Mener reglene er «ondskapsfulle»

Fredagens batalje var den nest lengste Wimbledon-kampen gjennom tidende. Amerikanske Isner var også involvert i den aller lengste. I 2010 beseiret han franskmannen Nicolas Mahut etter 70–68 i femte sett.

De fire første settene blir avgjort på tiebreak – dersom det står 6–6 etter 12 game. Dermed er det altså bare femte sett som kan føre til «24–26-sifre».

John McEnroe mener at også det femte settet bør avgjøres gjennom tiebreak og legger til at det ville vært en «strålende» avslutning på fredagens kamp. Han beskriver de gjeldende reglene som «ondskapsfulle» overfor Isner og Anderson.

Legendariske John McEnroe mener dagens Grand Slam-regler er «ondskapsfulle».

BBC-kollega og tidligere tennisstjerne Boris Becker mener også reglene bør revurderes.

Eurosport-kommentator Christer Francke tenker i lignende baner.

– Det er ikke bra for spillerne, sa han i kanalens sending.

  • Serena Williams’ uvanlige, tettsittende drakt vakte oppsikt. Men den hadde en dyster forklaring: – Hun holdt på å dø.

– Det skaper idrettshistorie

Det er imidlertid ikke alle som misliker dagens regelverk. På spørsmål om reglene bør for femte sett bør endres, svarer Eurosport-kommentator Sverre Krogh Sundbø kontant:

– Nei! Dette gjør grand Slam-turneringene helt unikt og skaper idrettshistorie, skriver han i en tekstmelding.

Til slutt var altså John Isner den store taperen i fredagens thriller. Han ble imidlertid rost opp i skyene for å ha taklet det bitre nederlaget med verdighet.

Seierherren Kevin Anderson får nå den utakknemlige oppgaven i å møte enten Rafael Nadal eller Novak Djokovic – som møtes i den andre semifinalen – under 48 timer etter en seks timers semifinale.

Storduell må spilles ferdig lørdag

Kampen mellom Anderson og Isner skapte også konsekvenser for semifinalen mellom Djokovic og Nadal. De to stjernene rakk så vidt å spille ferdig tre sett før lysene på centercourten i London ble slukket fredag kveld.

Djokovic har fordelen med 2-1-ledelse etter et forrykende tredjesett. Avgjørelsen i settet falt først da serberen servet inn 11-9-seier i tiebreak.

Før det hadde Djokovic åpnet med 6-4-seier i første sett, før Nadal svarte kontant med 6-3 i det andre.

Her innser Kevin Anderson at han har vunnet maraton-kampen. Nå begynner forberedelsene til finalen.

Etter maratonkampen oppfordrer Kevin Anderson til endring.

– Jeg håper dette er et tegn på at Grand Slam-turneringen bør forandre seg. Vi var der ute så lenge. Jeg håper vi kan se på dette, for etterpå føler du deg ikke så bra, sier Anderson ifølge BBC.

– Jeg må restituere så bra jeg kan før finalen nå. Det vil ta tid før det går opp for meg, men jeg er i Wimbledon-finalen og det er en drøm som går i oppfyllelse, fortsetter han.

Les mer om

  1. Tennis