Sport

Eivind Tangen besøker tysk storklubb

— Ikke umulig at jeg tar turen til Flensburg når sesongen er over, sier en av Norges mest ettertraktede håndballspillere. Samtidig nærmest garanterer stortalentet at han blir i Bergen én sesong til.

ETTERTRAKTET. Ingen spiller i den hjemlige ligaen er så het i overgangsmarkedet som Eivind Tangen. Ved sesongslutt venter trolig en tur til den tyske storklubben Flensburg-Handewitt, selv om 21-åringen bedyrer at han tar én sesong til i FyllingenBergen. Foto: Vegar Valde

  • Trond Sandvik

— Nå skal man aldri utelukke noe som helst i denne bransjen. Men inne i mitt hode tenker jeg at ett år til i Fyllingen er det rette. Av flere grunner, resonnerer 21-åringen.

Beilerne står i kø for å sikre seg Tangens tjenester. Men enn så lenge nøler han med å forlate byen mellom de syv fjell. Det nærmeste han kommer på denne siden av sommeren, er en visitt til Tyskland – der storklubben Flensburg-Handewitt holder til. Trener Ljudimir Vranjes ønsket en overgang for den norske juvelen allerede i januar, da Flensburg slet med skader på en rekke spillere. Den gang takket Eivind Tangen nei.

Setter seg på flyet

— Så sendte tyskerne signaler om at de vil ha meg ned på besøk i juni. Får jeg en ny konkret henvendelse på det, setter jeg meg trolig på flyet. For å se på forholdene, for å trene litt med klubben. Og for å forberede fremtiden, blunker den attraktive "keiven".

Mer enn det blir det derimot neppe i denne omgang, om man skal tro mannen som blir oppringt av agenter i ett kjør. Og ikke er det Tangen som lenger styrer premissene for en overgang til profflivet. Det gjør FyllingenBergen. Utkjøpsklausulen på rundt 200.000 kroner gjaldt kun frem til 1. mars, neste sesong er det helt opp til ledelsen i Framohallen om de vil la høyrebacken gå. Og til hvilken pris.

Eivind Tangens navn står på ønskelisten til klubber i en rekke land. Henvendelser er kommet fra Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike og Ungarn. Og fra lille Norge. Bergens Tidende kjenner til at håndballkrefter i Drammen har fristet med en pakkeløsning der Tangen spiller for Drammen HK og samboer Stine Skogrand for Glassverket neste sesong. Noe slikt er imidlertid ikke aktuelt for bergensparet.

— Det er ikke noe poeng i å bytte klubb internt i Norge. Jeg ser for meg utlandet når jeg først tar steget videre. Ikke nødvendigvis til Tyskland, kanskje Danmark er det rette. Vi får se.

Mannen Anders Fältnäs har omtalt som et større skyttertalent enn Rhein-Neckar Löwen-proffen Harald Reinkind, har også studier hjemme i Bergen å ta vare på – innenfor økonomi/administrasjon. Ett år er snart unnagjort – ytterligere to år må til for å kvittere ut en bachelorgrad. Dessuten har kjæresten Stine Skogrand ett år igjen av sin kontrakt med Tertnes.

Les også

Stord-talent klar for svensk håndball

Elverum i kvartfinalene

Mange viktige kamper gjenstår uansett før håndballparet drar ut på nye eventyr. Og først venter sluttspillet, for Tangens del i en variant som åpner for deltakelse i Champions League. Vinneren av vårens sluttspill får nemlig kvalikmuligheter for den gjeveste E-cupturneringen av dem alle. Første hinder på den veien heter Elverum.

— Akkurat den motstanderen jeg ville ha. Tenk å vinne første kvartfinalekamp hjemme, for så å sende dem ut av sluttspillet i Terningen Arena. Bedre kan det ikke bli. Elverum er jo ikke av de mest populære lagene i Norge. Og husker jeg rett, har hedmarkingene slått oss ut av sluttspillet før ved flere anledninger. Tid for revansj ...

Både kvart-, semifinaler og finaler spilles best av tre oppgjør, med hjemmefordel i tredje kamp for laget som endte høyest i Grundigligaen. Kvartfinalene spilles 12., 15. og eventuelt 19. april. Semifinalene spilles 26. april, 6. mai og eventuelt 10. mai. Rosinen i pølsen blir finalespillet 13., 20. og eventuelt 27. mai.

Her er kvartfinaleoppsettet: FyllingenBergen-Elverum, Halden-Haslum, Runar-ØIF Arendal og Drammen-Bodø.

Les også

  1. Fyllingen sendte motstanderen ned en divisjon

  2. Stord beholdt eliteserieplassen tross tap

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen