Riise tror Norge vinner

— Mann mot mann er spanjolene veldig gode. Kollektivt er vi bedre enn dem, sier Marius Riise om kveldens VM-thriller.

I kveld skal Oslo-gutten møte "arbeidskollegene" han treffer til daglig. Etter tre år i Altea har Riise skaffet seg god oversikt over spanske håndballspillere.— Det spilles mer individuelt i Spania enn det gjøres i Norge. Derfor er spanjolene blitt veldig gode i én mot én-situasjoner, kanskje spesielt Garralda. Men det spanske laget har gode spillere på alle plasser. Det er rett og slett et vanvittig godt lag, sier Riise.- Men du tror på seier likevel?- Vi må få forsvarsspillet litt opp fra Sverige-kampen. Der var vi ikke på vårt beste. Men spiller vi forsvar som vi kan - og får til det kollektive angrepet like bra som mot Sverige - så har vi vinnersjanser.

Korsbåndskader.

Marius Riise gjorde spanjol av seg etter tre sesonger i Nordhorn, sammen med blant andre Frode Hagen og Glenn Solberg. Det etter suksess med Drammen i E-cupen i 1996, da DHK ble første norske klubb som vant en europacup i håndball.Suksessen fortsatte i VM året etter. Marius Riise var beste norske spiller i Kumamoto. Han hadde ikke bommet på et eneste skudd før Norge ble slått ut av Island i åttendedelsfinalen!Men så var det slutt på lykken. Først ødela han korsbåndet i det ene kneet og deretter i det andre. Landslagsplassen røk, og Riise levde et heller anonymt liv på en venstrekant på Costa Blanca inntil han ble gjenoppdaget av Gunnar Pettersen.

Førstevalget.

— Riise er en spiller du kan stole på. Han slipper lite forbi seg i forsvar, er lynrask på kontringer og som regel er han også sikker i avslutningene, sier landslagssjefen om 30-åringen, som måtte vike plassen for Håvard Tvedten i begynnelsen av VM. I de to siste kampene har Riise vært førstevalget.- Jeg var ikke fornøyd med skytingen min i begynnelsen av VM. Da brente jeg for mye. Vet ikke helt hva det kom av, men det er sånt som kan skje innimellom. Noen ganger har du bare ikke dagen, sier Riise, som har parkert kone og barn hjemme i Oslo mens han spiller VM. Og ikke golf . . .- Gunnar har gitt oss frihet til å gjøre stor sett hva vi vil. Skulle ha spilt en runde golf mens vi var i Sousse, men akkurat den dagen regnet det. Men det begynner å krible litt nå, sier 11-handicapperen, som imidlertid synes det er viktigere å "putte" i kveld.

Sitter i hodet.

"Erfaring er ikke det som hender oss, men det vi gjør med det som hender oss", lanserte Gunnar Pettersen som dagens ord i går. Landslagssjefen har alltid slike setninger før en kamp.- Gunnar har lagt stor vekt på det mentale, og jeg er ikke i tvil om at de verdiene vi har jobbet med har hatt stor betydning, fastslår Riise.Erfaringen mot Spania er at det blir tap i viktige kamper. Men Marius Riise & co. kan jo ha gjort noe med det som har hendt? Spania- Norge TV 2 kl. 20.10

- Marius Riise er en spiller du kan stole på, sier landslagssjefen om 30-åringen som har fått tillit i startoppstillingen i de to siste kampene i VM. Her mot Tyskland.