Kristoffersen langt bak etter feil - Haugen beste nordmann

Leif Kristian Haugen som virkelig er i ferd med å finne VM-formen, er best av de norske med 9.-plass etter første omgang av storslalåmrennet i Garmisch.

Leif Kristian Haugen tapte litt på slutten, men er likevel best av de norske etter førsteomgangen i storslalåmrennet i Garmisch-Partenkirchen søndag. Han ligger på 9.-plass. Foto: NTB scanpix / AP Photo/Giovanni Auletta

Han fikk en bra start og kjørte kontrollert og godt lenge, men det røynet litt på mot slutten, og nederst i traseen tapte han en del til de beste. Han har 1,38 sekund å ta inn på franskmannen Alexis Pinturault som leder etter den første omgangen i det krevende Garmisch-traseen.

Les også

Derfor tror han Nederland er perfekt for Martin Ødegaard

Østerrikeren Marcel Hirscher ligger på annenplassen, men har bare ni hundredeler fram til franskmannen som for øvrig har norsk mor. Svensken Matts Olsson ligger på en overraskende stark tredjeplass, 45 hundredeler bak Pinturault.

Henrik Kristoffersen gjorde en stor feil rett etter start. Han kom langt ned i en sving en endte bakpå, men klarte seg. Den store feilen preget kjøringen hans gjennom hele første omgang. Han fant aldri noen god rytme og endte 1.52 sekund bak den franske lederen. Dermed ligger han på 11.-plass før finaleomgangen.

Aleksander Aamodt Kilde er nummer 17 etter å ha fått til en veldig god start, men den klarte han ikke å følge opp. Han gjorde noen feil i det bratteste partiet og endte 2,11 sekunder bak de beste. Kjetil Jansrud tapte et halvsekund ned til første mellomtid. Han fortsatte å tape og var 2,38 sekunder fra teten over målstreken. Det holdt til en 20.-plass.

Les også

Dansk håndballekspert med fem nordmenn på sitt drømmelag

Bjørnar Neteland kom inn til 45.-plass og var så mye som 5,21 sekunder bak, mens Marcus Monsen og Rasmus Windingstad kjørte ut.

(©NTB)