Sport

Ble knust av Brækhus - nå skal hun bidra mot neste VM-kamp

Ivana Habazin skal «slå det lille ekstra» inn i Cecilia Brækhus før neste tittelkamp.

Cecilia Brækhus vant over kroatiske Ivana Habazin i den historiske VM-kampen i København. Hun ble dermed en av tre boksere i historien med fire store VM-belter.

Ivana Habazin tapte VM-tittelen sin og ble utklasset av Cecilia Brækhus da de møttes i september, men likevel skal den norske mesteren få sparringhjelp av henne før neste kamp.

Brækhus regnes for å være verdens beste bokser uansett vektklasse. Da hun samlet alle de fire store mesterbeltene med seier over IBF-mester Ivana Habazin i København, slo hun seg inn i boksehistorien, og hun håper fortsatte å ha en aktiv plass i den historieboka.

29. november skal hun forsvare alle de fire VM-beltene sine mot Jennifer Retzke fra Tyskland, og i oppkjøringen til den kampen blir Habazin viktig, for det er hun som skal «slå det lille ekstra overskuddet» inn i den norske mesteren.

— Treneren min og jeg ble virkelig imponert over det Habazin viste oss. Jeg visste ikke så mye om henne på forhånd, men hun var en virkelig fighter og en veldig god bokser. Hun kom til København som verdensmester, og jeg tror hun imponerte alle med innsatsen og boksingen sin, sier Brækhus om jenta hun utklasset.

Sparringpartnere

Nå er de to gått fra å være VM-motstandere til å bli sparringpartnere. Det veksler fort innen boksesporten, og Brækhus sier at hun har store forventninger til den treningen og sparringen hun skal gjøre unna sammen med Habazin.

De har startet samarbeidet i treningsanlegget til Sauerland i Berlin, og ryktene sier at treningen er veldig bra. Det er knallhard og tøff sparring det er snakk om.

— For å bli best mulig for egen del, er det viktig at jeg har de aller beste folkene rundt meg også, mener Brækhus. Etter at hun feide Habazin ut av ringen, mener hun den kroatiske jenta er den beste sparringpartneren hun kan få i øyeblikket.

— Jeg trenger noen som kan pushe meg til å gi mitt aller beste hele tiden, og den jobben tror jeg Ivana Habazin kan klare ganske greit, forteller Brækhus.

Topp form

— Det eneste målet mitt er å være i topp form 29. november, da jeg skal møte Jennifer Retzke i København, sier Brækhus. Mye tyder på at dette blir hennes siste kamp utenfor Norges grenser på en stund, for etter alt å dømme kommer politikerne til å oppheve forbudet mot proffboksing ganske tidlig på nyåret, og da vil man kunne arrangere proffstevner i Norge igjen, for første gang siden 1981. — Når jeg nå for alvor er i gang med treningen til neste kamp, er jeg sikker på at det kommer til å bli vellykkede forberedelser med Ivana Habazin, for hun er helt opplagt en av de beste kvinnelige bokserne på markedet i øyeblikket, mener Brækhus i en pressemelding sendt ut fra Sauerland.

Brækhus bokser hovedkampen på stevnet 29. november, mens Tim-Robin Lihaug skal bokse om en ungdomstittel, og også Alexander Hagen skal i ringen for å rette opp situasjonen etter KO-nederlaget han gikk på sist.

Nok en gang kommer kampen til å bli vist på betalings-TV, og Viasat forteller at de som vil se kampen må ut med 299 kroner, som sist. Da raste TV-publikummet mot TV-selskapet. (©NTB)

Les også

  1. Bekreftet: Brækhus tilbake i ringen

Les mer om

  1. Boksing