Landslagssjefen fullroser Harald Reinkind

— Han har en råskap i spillet som ikke var der tidligere, mener Christian Berge.

ROSES: Landslagsspiller i håndball, Harald Reinkind.

Landslagssjefen håper på avgjørende hjelp fra Rhein-Neckar Löwen-backen når Kroatia skal slås onsdag kveld. Og han er meget sterk i troen på at nettopp det skal skje. Fordi Harald Reinkind har tatt steget fra FyllingenBergen til et liv i tysk Bundesliga på en måte som gir tillit.

Mer rett på mål

— Glenn (Solberg) og Zeljko (Tomac) har besøkt Harald i Tyskland. De har hatt lange samtaler med ham – og de har sett gutten ta for seg i verdens sterkeste håndballiga. Vår oppfatning er at Harald har tatt nye steg, både fysisk og spillemessig. Og det gleder, kommer det fra Berge.

22 år gamle Reinkind fant tiden inne for å reise utenlands rundt juletider 2013. Storlaget Rhein-Neckar Löwen ville ha den storvokste karen ned til Mannheim som læregutt. Med den erfarne islandske landslagsbacken Alexander Petersson som mentor. Reinkind takket ja, og flyttet inn i egen leilighet i nabobyen Heidelberg i juni i fjor. Siden har lærekurven vært bratt.

— Det har den. Men jeg trives som plommen i egget og kan ikke klage på noe som helst.

Om hedersordene fra Christian Berge, melder han følgende:

— Jeg har nok blitt mer direkte i min opptreden. Der jeg tidligere vandret sidelengs for å finne åpninger, går jeg nå mer rett på. Og det samme gjelder for så vidt i andre enden av banen òg. Jeg dekker tøffere foran egen målvakt.

Les også

Landslagssjefen: - Gode utsikter for herrehåndballen

Henger med Landin

Målvakten han snakker om? Verdensstjernen Niklas Landin – 26-åringen som gang på gang har vært avgjørende for dansk suksess i internasjonale mesterskap.

— Niklas og Mads Mensah Larsen henger mye i hop på fritiden. Da hiver jeg meg gjerne på. Vi lever ikke et veldig sosialt liv, til det er kamp- og treningsprogrammet for tøft i Bundesliga. Men de er flotte karer som betyr mye for trivselen min.

Harald Reinkind var forberedt på at spilletiden ville bli begrenset første sesongen i et lag som utelukkende jager titler. Og slik er det blitt.

— Jeg har ikke spilt altfor mye. Men i det siste er det blitt en del.

- Noen spesielle oppturer å snakke om?

— Å spille seriekamp borte mot Kiel var spesielt. Det er jo lederlaget i Bundesliga. Jeg scoret vel det tredje siste og det siste målet da vi klarte uavgjort mot dem for drøye tre uker siden. Den opplevelsen blir et minne for livet.

EM-kvaliken hjemme mot Nederland 14. juni blir bergenserens siste kamp denne sesongen. Så venter noen uker med ferie før et nytt håndballår skal gi enda mer spilletid i Rhein-Neckar Löwen – om ambisjonene innfris.

Vil kontre på Kroatia

— Jeg merker at sesongen har inneholdt mye reising og et tett program. Vi har spilt hver onsdag og søndag så lenge jeg kan huske. Serie. Cup. Champions League- Nå nylig hadde vi for eksempel to bortekamper på rad, noe som innebar lange turer i buss. Og fem av syv ukedager på rek. Derfor skal det bli godt med et avbrekk fra midten av juni. Samtidig ser jeg veldig frem til neste sesong. Da har jeg et udiskutabelt mål om å spille mer enn jeg har gjort i debutåret.

- Blir du skuffet om så ikke skjer?

— Nå blir Alexander Petersson i klubben ytterligere et år eller to. Men svaret er ja.

Norge og Kroatia er i praksis klare for EM-sluttspillet 2016. Nederland og Tyrkia er ikke gode nok til å snyte Christian Berges menn for mesterskapet i Polen.

— Vi er uansett sugne på å slå Kroatia. De har fått ny trener, så jeg vet ikke helt hvordan de vil fremstå. Men vi er godt forberedt.

- Nøkkelen til suksess?

— Oppofrende og godt forsvarsspill. Det gir oss kontringer og "lette" mål, håper landslagssjefen.