Sport

Sola-treneren etter nedrykket: – Jeg løper ikke fra ansvaret

Knut Ove Joa erkjenner at laget skulle holdt plassen i eliteserien.

Sola-trener Knut Ove Joa like etter at nedrykket var et faktum. – Hovedansvaret er mitt, sier han.
  • Stig Nilssen
    Stig Nilssen

Mens jublende Rælingen-spillerne sang for full hals etter at de sikret plassen i eliteserien neste sesong, var det en nedtrykt og enormt skuffet Sola-gjeng som kom ut fra garderoben etter en liten halvtime.

Sola rykker ned til 1. divisjon. De måtte slå Rælingen med 11 mål hjemme i Åsenhallen etter å ha tapt 20–30 i den første kampen, men maktet bare å vinne med åtte.

Dermed rykker de ned til 1. divisjon, hvor de blant andre møter Ålgård som søndag rykket opp til samme divisjon.

– Skuffelsen er enorm. Noe annet ville vært overraskende, men det var ikke her eliteserieplassen ble tapt. Det var i den første kampen hvor vi tapte med 10 mål, sier en preget Sola-trener Knut Ove Joa til Aftenbladet.

Les også

Sola rykker ned til 1. divisjon

Startet glimrende etter pause

Sola ledet med to mål til pause, fikk skikkelig fart på sakene tidlig i 2. omgang og ledet med sju mål før omgangen var halvspilt. Etter det ble det for mange dårlige skudd og tekniske feil.

Hjemmelaget hadde lagt opp til en plan og et skjema for hvor mye de skulle lede utover i kampen. Halvveis i 2. omgang var de på skjema, men kom aldri nærmere.

– Det er få av spillerne som har vært i denne situasjonen tidligere. Det ligger noe der. Det var i den første kampen vi dummet oss ut. Jeg har ingenting å si på innsatsen og gutsen i dette oppgjøret, påpeker Joa som også rykket ned med laget i 2012/2013-sesongen, men kom opp igjen på første forsøk sesongen etter.

– Hvordan ser du for deg fortsettelsen med Sola?

– Det har jeg ikke tenkt på, jeg må få det litt på avstand først. Vi har vært i denne situasjonen før og skal rett opp igjen, understreker Joa som har ett år igjen av sin kontrakt med klubben, en kontrakt som er på 50 prosent stilling.

Skal evalueres

Et nedrykk medfører at både Sola og spillerne kan komme seg ut av kontraktene de har. Joa sier han føler seg ganske trygg på at klubben ikke blir ribbet for spillere.

I tillegg har de skrevet avtaler med Malin Holta og Kristine Novak. Nå må de igjen i dialog med alle spillerne etter at forutsetningene har endret seg så mye.

– Hadde du som trener sportslige forutsetninger og kvalitet i troppen til å beholde plassen i eliteserien?

– Ja, det hadde vi, svarer Joa.

Les også

Vi fulgte kampen direkte

– Hovedansvaret er mitt

– Hvordan vurderer du da din egen jobb når dere ikke klarer det?

– Det er ikke jeg som skal vurdere det. Det som har skjedd har en sammenheng med mange ting. Vi kom inn i en mental og ond sirkel, svarer Joa om laget som bare vant én kamp etter at Camilla Herrem offentliggjorde at hun var gravid rundt juletider.

– Men burde du fått mer ut av dette laget som tok så mange poeng før jul og reddet plassen?

– Ja, selvfølgelig. Dette er mitt ansvar, jeg står ikke her og skyver bort det. Hovedansvaret er mitt, understreker treneren.

– Frykter du at du må tre til sides nå?

– Nei, det får andre vurdere. Jeg vil bare det beste for Sola.

Solas klubbledelse har gitt beskjed om at trenerteamet og Joa skal evalueres i tiden framover. Sportslig utvalg består av Heine Jensen, Linda Marie Næsheim og Vibeke Mæland.

Les mer om

  1. Sola håndball
  2. Håndball