Sport

Tiger Woods’ sønn vekker oppsikt i viralt klipp

En video av sønnen til golfstjernen Tiger Woods tar av i sosiale medier. Mange hyller 10-åringens teknikk.

Charlie Woods og pappa Tiger Woods blir sjelden fotografert eller filmet sammen i det offentlige. Foto: Seth Wenig / AP

  • Viljam Brodahl
    Aftenposten

Som sønn av tidenes beste golfspiller har du et utgangspunkt få andre er i nærheten av.

Sønnen til Tiger Woods, Charlie, viser nå – i en alder av 10 år – at han kan ha en lysende fremtid på golfbanen.

I en video lagt ut av Discovery-eide Golf TV på Twitter, ser man sønnen vise frem en golfsving. Videoen er sett over 1,5 millioner ganger.

  • MER GOLF: Norsk golfkomet tangerte «umulig» rekord: – Det er ubeskrivelig bra

– Svingen så veldig bra ut. Utrolig kult klipp. Det må ha vært litt av et syn for dem som var der. Der står Charlie Woods og slår ballen så bra, så er caddien hans Tiger, tidenes beste spiller, sier Eurosports golfkommentator Marius Thorp.

Ved siden av sønnen står nemlig pappa Tiger og studerer 10-åringens teknikk under ungdomsturneringen i Florida. Den svenske avisen Expressen har også omtalt klippet.

«Tigers sønn, Charlie, har en sving som gjør de fleste spillere sjalu», skriver Golf Channel til sine 850.000 følgere på Twitter.

– Sjeldent å se

Woods har tidligere vært tydelig på at han ønsker å skjerme familiens privatliv. Det gjør klippet mer oppsiktsvekkende. Det er ikke ofte Woods blir filmet eller fotografert med familien i det offentlige.

– Det er sjeldent å se. Tiger og de rundt ham skåner ofte familien så godt det går, sier Thorp.

Ewan Murray, kommentator i storavisen The Guardian, er derimot negativ til klippet. Han synes det er trist at ikke familien kan spille i fred uten at noen står og snikfilmer.

«Er det sørgelig, snarere enn elskverdig, at Charlie ikke kan nyte en aktivitet for barn uten globalt fokus? I en alder av 10, uansett av hvilken idrettslegende som står ved hans side, kan ingen være helt forberedt på det», skriver han.

I april vant Tiger Woods sin femte Masters-tittel. Det var hans første seier siden 2005. Foto: Charlie Riedel / TT NYHETSBYRÅN

Suksessrik og kontroversiell

Woods har stått for fremragende prestasjoner på golfbanen siden midten av 1990-tallet. Han har også vært en kontroversiell figur etter flere utenomsportslige skandaler.

I 2017 ble han arrestert etter å ha kræsjet bilen sin i et tre like ved sitt hjem. Han var ruspåvirket da hendelsen skjedde.

Han deler rekorden for flest seiere i PGA-turneringer (82) og er nummer to på listen over flest Masters-seiere (5) på herresiden. Han blir av mange regnet som tidenes beste golfspiller.

Les mer om

  1. Tiger Woods
  2. Golf