Johansson sviktet da han hoppet for seier

Robert Johansson ledet etter den første omgangen i Engelberg søndag, men fikk det ikke til å stemme i finaleomgangen og ble nummer åtte. Ryoyu Kobayashi vant.

Robert Johansson ledet etter den første omgangen, men floppet totalt i finaleomgangen og ble nummer åtte.

Johansson hoppet 134 meter og ledet med 128,8 poeng etter den første omgangen, men landet på bare 122 meter i finaleomgangen og var til slutt 18,6 poeng bak vinneren Kobayashi. Det holdt bare til en skuffende 8.-plass for Johansson.

Han oppsummerte det enkelt og greit for TV 2 etter rennet:

– Det er surt å være nummer én, så blir man nummer åtte.

Les også

Stor TV-guide: Dette må du få med deg av sport i julen

Les også

Stoch vant i Engelberg – beste norske på femteplass

Lindvik beste norske

Peter Prevc ble nummer to, men også han var langt bak japaneren. Prevc fikk 263,1 poeng totalt og var 8,9 poeng bak vinneren. Jan Hoerl fra Østerrike ble nummer tre.

Marius Lindvik ble beste norske på 7.-plass. Han hoppet 126,5 og 122,5 meter og var 16,8 poeng bak Kobayashi.

Johann André Forfang ble nummer 12, mens Sondre Ringen endte på 28.-plass og tok med det sine første verdenscuppoeng.

Ny Tande-fiasko

Daniel-André Tande bommet fullstendig og hoppet bare 107 meter. Det holdt ikke til å kvalifisere seg til finaleomgangen.

– Han fant aldri ut av bakken her. Det ble krevende i dag med forholdene. Hvis man da er usikker, så blir det vanskelig. Jeg er ikke bekymret, sa Stöckl til TV 2 om Tande, som heller ikke klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen lørdag.

Bare fem hoppere var bak Tande etter den første omgangen, deriblant Simon Ammann. Den sveitsiske hopperen landet på kulen med 85,5 meter og fikk bare 60,5 poeng.