Sport

Ungarn utspilt og utklasset

Norge har en fot i semifinalen i håndball EM. Spiller mot Ungarn nå.

Marit Breivik kan muligens vise tomlene opp for en plass i semifinalen etter kveldens kamp mot Ungarn.
  • Kurt Haugli

Ungarn-Norge 20-34 Et solid forsvar, kjapt kontringsspill og gode lange angrep gjorde susen. Ungarn ble utspilt etter de fleste av håndballkunstens regler. Dermed er Norge et langt skritt videre mot semifinalen.

Mulighetene videre Dersom Danmark slår Spania senere i kveld er Norge klar selv om de skulle tape i mellomspillets siste kamp mot Romania i morgen. Skulle Spania vinne er Norge i semifinalen med minst uavgjort mot Romania.

Det var noe symbolsk over det hele da Ungarns superstjerne Anita Görbicz midtveis i andre omgang rett og slett satte seg på benken i ren frustrasjon.

Ny keeperhelt

I gårdagens kamp mot Danmark var det andrekeeper Terese Pedersen som var den store helten. I dag var Katrine Lunde Haraldsen tilbake i mål. Og Marit Breivik fikk dermed full klarhet i at hun har to keepere i verdensklasse. Lunde Haraldsen sto som en vegg de gangene det norske forsvaret sviktet.

— Jeg synes jeg fikk det til å fungere veldig bra, sa Katrine Lunde Haraldsen i all beskjedenhet etterpå.

— De inspirere hverandre gjensidig, sa Marit Breivik til TV 2 etter kampen.

Tvillingsøster Kristine Lunde var ikke dårligere og sto frem som kampens store spiller. Hun tok på seg ansvar som vanligvis tilligger Gro Hammerseng og Katja Nyberg.

Kampen ble fulgt direkte

60 minutter: Ungarn-Norge 20-34 - SLUTT

Linn Sulland scorer på straffe og dermed har snart hele det norske laget scoret mål i dag.

55 minutter: Ungarn-Norge 17-32

Norge risikerer ingenting i de siste minuttene. Uten en gang å toppe laget eller kjøre full pinne, spiller de til tider ut det ungarske laget. Et lag som mer og mer ser ut til å ha gitt opp. Det hele får mer og mer preg av en blanding av oppvisning og trening. Norge scorer på langskudd, kontringer og innhopp fra vingen. Likevel har Norge fortsatt en god del avslutninger som ikke sitter.

50 minutter: Ungarn-Norge 15-27

De gangene det glipper i det norske forsvaret står Katrine Lunde i veien, og Riegelhuth fortsetter å score. Kontringene sitter som et skudd.

45 minutter: Ungarn-Norge 13-23

Marit Breivik velger å hvile Tonje Larsen . Norge fortsetter å spille tett og tøft - men ikke stygt - i forsvar. Tvinger frem avslutninger i dårlig posisjon fra ungarerne. Anita Görbicz går ut og setter seg på benken. Kristine Lunde Haraldsen scorer på sin tredje straffe og Norge har ti måls ledelse (14-22).

40 minutter: Ungarn-Norge 12-21

Nå tegner hele laget seg på scoringslisten. Marit Malm Frafjord scorer etter et intelligent innspill fra Kristine Lunde. Den store ungarske stjerne Anita Görbicz får svært lite til. Resten av laget har ikke kvaliteter nok til å skape problemer for det norske laget. Linn-Kristin Riegelhuth har nå begynt å score jevnt og trutt. Ungarn tar sin andre time-out.

35 minutter: Ungarn-Norge 10-16

Ungarn viser tegn på bedring i de første minuttene av andre omgang. Linn-Kristin Riegelhuth - Norges toppscorer - er på banen og scorer på sitt første forsøk. Men når alt kommer til alt viser Norge seg også i begynnelsen av denne omgangen frem som det sterkeste laget. Karoline Dyhre Breivang scorer også sitt første mål for kampen.

30 minutter: Ungarn-Norge 8-13 - 2. OMGANG

Ungarn tar avkast. 2. omgang er i gang.

30 minutter: Ungarn-Norge 8-13 - PAUSE

Ungarn har spiller utvist og får lite til. Det ser ut som om Norge har en slags kontroll på kampen. I perioder spiller ikke Marit Breivik sitt beste mannskap. Norge spiller en praktkamp i forsvar i den andre halvdelen av omgangen. Tine Rustad Kristiansen scorer sitt første mål i kampen. -- Selv om det var noe rust i det norske angrepet, så spilte Norge så bra i forsvar og Kristine Lunde Haraldsen sto så godt, etter å ha hvilt store deler av kampen mot Danmark, at Norge er på vei mot det som kan se ut som en grei seier. Ungarn scoret bare to mål det siste kvarteret.

25 minutter: Ungarn-Norge 7-11

Isabel Blanco får to minutters utvisning for tøft forsvarsspill. Ragnhild Aamodt scorer i en periode hvor Norge har en spiller utvist og Norge tar tremålsledelse (7-10). Samtidig sliter Ungarn med å få uttelling. Tonje Nøstvold har endelig klart å sikte seg inn og dermed satt ballen i mål. Norge drar fra. Katrine Lunde Haraldsen er tilbake i mål og står som en vegg i denne perioden.

20 minutter: Ungarn-Norge 7-9

Norge tar nå ledelsen i hvert angrep, men Ungarn følger tett på. Tomori scorer på langskudd, men bommer og Norge får gå i angrep med ledelsen i behold. Ragnhild Aamodt er utsatt for overfall inne i feltet, og Ungarn får spiller utvist. Kristine Lunde sender Norge i tomålsledelse (7-9) for første gang i kampen på et flott langskudd.

15 minutter: Ungarn-Norge 5-6

Norge får sin første straffe som Tonje Nøstvold bommer. Den første straffebommen på 10 i mesterskapet for Nøstvold. Ungarn går tilbake til 6-0 forsvar. Norge får sin andre straffe som Kristine Lunde scorer på (5-5). Isabel Blanco lager straffe og pådrar seg gult kort. Katrine Lunde Haraldsen som ikke spilte i går redder straffen fra Görbicz . Tonje Larsen sender Norge i ledelsen for første gang i kampen på et susende langskudd.

10 minutter: Ungarn-Norge 4-4

En av verdens beste spillere Anita Görbicz begynner å vise seg frem. Scorer vakkert på langskudd og sendte Ungarn i en 4-2 ledelse. Tonje Nøstvold brenner et langskudd for andre gang. Ungarn spiller offensivt 4-2 i forsvar og gir Norge problemer med å komme til skikkelige avslutninger. Men det er derimot ikke noe problemer med kontringsspillet. Norges fire første mål er scoret på kontringer. Etter knappe 10 minutter tar Ungarn sin første time-out.

5 minutter: Ungarn-Norge 2-2

Ungarn tok ledelsen 1-0 og Norge bommet på to angrep, før Kari Mette Johansen scoret det første målet på en kontring. Begge lag sliter med å score på helt opplagte målsjanser. Tonje Larsen scoret rett fra avkast og utlignet Ungarns ledelse.

0 minutter: Ungarn-Norge 0-0

Norge starter med avkast.

Før kampen

— Vi håper å komme i gang bedre fra start, sier Marit Breivik før kampen. I går spilte Norge en dårlig førsteomgang mot Danmark og fantastisk i andre omgang.

Hvis Norge slår Ungarn og Spania slår Danmark, må Norge trolig ha minst ett poeng mot Romania i morgen.

Hvis Danmark slår Spania senere i kveld er i Norge i semifinale uansett utfall av morgendagens kamp.

Norge hadde ledelsen i gruppen og kan være klar for semifinale i dag, dersom resultatene i de andre kampene i gruppen går Norges vei.

Etter at Romania slo Ukraina 40-32 tidligere i dag er det de som nå leder Norges gruppe.

De to beste lagene i gruppen går til semifinale.

Les også

  1. - Dumt å skyte meg i ansiktet

  2. Pausepraten gjorde susen!

  3. Fantastisk snuoperasjon

Les mer om

  1. Håndball