Sport

Forfang ble beste nordmann i Planica

Verdenscupvinner Ryoyu Kobayashi klarte ikke å følge opp sitt strålende førstehopp og måtte se seg slått av Markus Eisenbichler i skiflyvningsrennet i Planica.

Johann André Forfang endte på 8. plass i Planica. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Kobayashi var i en klasse for seg etter første omgang fredag. Da gjorde japaneren et svev på 242 meter fra avsats seks. Det ha ham en ledelse på 11,6 poeng ned til Eisenbichler, men det var sistnevnte som til slutt kunne juble etter rennet i den slovenske mammutbakken. Verdenscupseieren er tyskerens første noensinne.

Eisenbichler hoppet 233 meter i finalen. Det var 5,5 meter kortere enn det han gjorde i første omgang, men mer enn nok til å ta seg forbi Kobayashi. Japans hoppstjerne klarte nemlig bare 220 meter i finalen. Eisenbichler tok seieren med 6,9 poengs margin.

Tredjeplassen gikk til polske Piotr Zyla etter hopp på henholdsvis 242 og 234 meter. Det var same plassering som han hadde etter første svev.

  • LES OGSÅ: Disse puster landslagsstjernene i nakken: – To ville typer

Ugunstige forhold

Johann André Forfang ble beste nordmann i Planica. Tromsøværingen fikk 230 meter under ikke helt optimale forhold i første omgang. Heller ikke i finalen var han heldig med forholdene og landet på 221,5 meter. Med det forsvarte han 8.-plassen.

Robin Pedersen hadde 206 meter i 1. omgang og la på seks meter i finalen. Han ble værende på 20.-plassen han hadde halvveis i rennet.

Robert Johansson landet på 215 meter i første hopp, men manglet den helt store råskapen de beste viste. Han leter nok etter den gode flyfølelsen og med 207 meter i finalen falt han fra 24.- til 25.-plassen.

– Dette var helt klart ikke noe å rope hurra for, sa Johansson til NRK.

Halvor Egner Granerud fikk til bare 211,5 meter under gunstige forhold. Dermed måtte han se finaleomgangen fra tilskuerplass. Han ble nummer 36.

Laghopping neste

Marius Lindvik sliter med en støl og stiv kropp etter torsdagens fall og valgte derfor å stå over fredagens renn.

Anders Fannemel klarte ikke å kvalifiser seg til rennet.

Lørdag er det laghopping, mens årets verdenscupsesong avsluttet med renn for de 30 beste sammenlagt i verdenscupen. Johansson håper motgangen snur i laghoppingen.

– Jeg kommer til å være så godt forberedt som jeg overhodet kan. Jeg gir ikke opp, selv om jeg ikke får til å hoppe godt på ski. Sånn er jeg ikke skrudd sammen, sa han til NRK.

(©NTB)

Les mer om

  1. Hopp
  2. Johann André Forfang