Sport

Nazari tok sin fjerde proffseier: – En maktdemonstrasjon

Tittelkampen til Kai Robin Havnaa er kveldens desiderte hovedrett, men AIK Lund-bokser Jamshid Nazari imponerte med sin fjerde strake proffseier. Ekspertene tror han kan nå langt.

Jamshid Nazari fra Kristiansand viste slagkraft mot bulgarske Reyhan Todorov under proffstevnet i Arendal lørdag kveld. Han vant på knockout i 3. runde.
  • Espen Sand

ARENDAL: – Deilig å bli ferdig med han. Dette var som å bokse hjemme i Kristiansand. Love you, Arendal, jublet den Kristiansand-baserte bokseren, som har sine røtter fra Afghanistan.

Proffboksingsstevnet kalt «The Return Of The King» er i gang i Sør Amfi i Arendal. Kampkortet er fylt opp med seks kamper, der fem nordmenn er involvert.

To tittelkamper er på menyen, og størst oppmerksomhet får hjemmeyndlingen Kai Robin Havnaa i sin tittelkamp mot tyske Rad Rashid i kveldens siste kamp.

I kveldens andre kamp gjorde AIK Lund-bokser Jamshid Nazari sine saker meget bra mot Reyhan Todorov fra Bulgaria.

Fire nedslagninger

Han styrte kampen og hadde full kontroll fra start. Allerede i slutten av første runde traff Nazari med en rett høyre, og bulgareren ble sendt i gulvet. Tidlig i andre runde ble det ny telling for motstanderen, da Nazari med to tunge slag mot kroppen.

Etter to nye nedslagninger i tredje runde var det definitivt slutt for bulgareren.

Jamshid Nazari kunne strekke hendene i været etter en solid seier.
Reyhan Todorov møtte gulvet hele fire ganger før dommeren stoppet kampen i 3. runde.

Han tok dermed sin fjerde seier etter at han ble proff i 2017.

– Han (Todorov) var sterk og flink. Jeg traff han godt flere ganger, men han tålte mye. Det var viktig å ikke undervurdere han, mente Nazari som kom til Norge som 14-åring, alene uten foreldre.

Han mener boksingen har betydd mye for han.

Vil bli forbilde for ungdommer

– Jeg hadde aldri klart meg uten boksing, sa Nazari.

– Hva er ditt store mål nå, ble han spurt av stevnets programleder.

– Drømmen er å komme lengst mulig, men hovedmålet er å bli et bra forbilde for norske og afghanske ungdommer, sa en strålende fornøyd bokser.

Her kan du lese om Nazari og hans tidligere kamper:

AIK Lund-bokser blir proff: - Det er drømmen til alle boksere

Imponerte i proffdebuten

Knockout-seier til Nazari

Ekspertkommentator i Viasat, Roar Petäjämaa, mener Nazari kan nå langt.

– Han viser endring fra siste kamp, og en eksplosivitet i boksingen vi ikke har sett i hans tidligere kamper. Det var en maktdemonstrasjon. Dette likte jeg veldig godt. Ingen tvil om at han vil glede oss med mye god boksing i tiden fremover, mener Petäjämaa.

Møter hardtslående bokser

Det store norske boksehåpet Kai Robin Havnaa (30) har 13 proffkamper og like mange seirer. 11 av dem på knockout. I kveld kjemper han om tittelbeltet i forbundet IBO Internasjonal Cruiserweight Title, som er satt opp over ti runder.

Hans motstander, tyske Rad Rashid (38), står bokført med 16 seirer og fire tap. Han har vunnet 13 av kampene på knock out.

Havnaa fortalte fredag i Fædrelandsvennen at han drømmer om å bli verdensmester, og at kveldens kamp vil definiere hans karriere.

Fædrelandsvennen kommer tilbake med mer stoff fra stevnet når det nærmer seg kamp for Havnaa.

Les mer om

  1. AIK Lund
  2. Jamshid Nazari
  3. Kai Robin Havnaa
  4. Arendal
  5. Boksing