– Kristoff kan melde overgang til omstridt lag

Belgisk avis hevder Astana vil ha nordmannen.

Alexander Kristoff kan gå mot et lagskifte.

Alexander Kristoff kan komme til forlate Katjusja til fordel for Astana-laget etter årets sykkelsesong.

Det melder det belgiske nyhetsbyrået Belga torsdag. Nyheten er blant annet gjengitt av storavisen Het Nieuwsblad.

Byrået viser ikke til noen åpne kilder rundt nyheten som ble presentert torsdag. Astana-interessen rundt Kristoff er således ikke bekreftet.

Kristoff er inne i sitt siste kontraktsår med Katjusja og har foreløpig ikke skrevet under noen ny avtale med det sveitsiskregistrerte laget. Det er heller ikke kjent om Katjusja-ledelsen ønsker nordmannen med videre.

Astana er blant de mest omstridte laget i sykkelsporten, på grunn av dopinghistorikken. I 2015 vurderte det internasjonale sykkelforbundet å ta fra Astana lisensen, etter en rekke dopingsaker. Til slutt bestemte forbundet seg for et slags kompromiss. Astana-laget fikk konkurrere videre, men under strenge kontrollrutiner.

Les også

Nederlandsk profflag sikler etter Kristoffer Halvorsens underskrift

Tung tid

Astana-laget har gått gjennom en tung tid denne sesongen. Tidligere i vår døde en av lagets fremste stjerner, italienske Michele Scarponi, da han kolliderte med en bil under en treningstur.

I forkant av Giro d'Italia ble i tillegg sammenlagthåpet Fabio Aru skadd og gikk glipp av et av sesongens høydepunkter.

Alexander Kristoff, som heller ikke har radet opp seirer denne sesongen, forbereder seg i disse dager til Tour de France. Sommerens sykkelhøydepunkt starter i tyske Düsseldorf 1. juli.

Belga hevder altså å kjenne til at nordmannen er ønsket i Astana foran neste sesong – og henviser videre til at Kristoff i så fall vil be om å få med danske Michael Mørkøv på lasset.

(©NTB)