Sport

Lomås jakter sensasjonell NM-medalje

Erik Lomås (24) håper å nå drømmen om å løpe under 30 blank i sommer.

VANT: Erik Lomås. Foto: Håkon Steinmo

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Sist uke løp 24-åringen på 30,21 på mila i Kristiansand.

I dag var han et stykka unna både egen rekord og løyperekorden på MSM på 30,03. Likevel klokket han inn til en soleklar seier på 31,23 på mila.

– Jeg hadde håpet å løpe litt fortere, men det var tøft og løpe alene så å si hele veien. Det var nytt for meg, men egentlig greit. Jeg hadde muligens brent litt mye krutt i sist uka, så egentlig var det et greit løp, sier Erik Lomås til iTromsø.

Lomås vant også mila i fjor. Da løp på han på 32.35, så han forbedret tiden kraftig fra fjoråret.

Magisk grense

Etter fotballsesongen var over i oktober i fjor, byttet den tidligere Salangen-spilleren fotballsko ut med løpesko for fullt.

Siden da har han satset for fullt på løpingen, uten jobb ved siden av.

– Jeg har gitt dette ett år, der jeg satser for fullt på løpingen. Jeg kommer nok også tilbake til fotballen, men det blir ikke med det første.

Lomås sitt klare mål er å løpe under 30 minutter.

– Jeg har et tidsmål om å løpe på 29.59 og så egentlig ta ting derfra.

SEIER: Erik Lomås jubler for seieren på mila. Foto: Håkon Steinmo

Lomås skal ta en ny runde i oktober for å bestemme seg for veien videre, men inntil da håper han drømmen innfries under NM i Sandnes i slutten av august.

– Kanskje vi får se en sensasjonell NM-medalje der, men da må jeg nok løpe litt under 30 minutter, og så er det jo også avhengig av hvem som stiller, sier Lomås.

Henter ikke inn folk

Daglig leder i MSM, Nils I. Hætta, håper naturlig nok at noen vil kunne løpe under 30 minutter på mila, men sier at organisasjonen ikke vil gjøre noe ekstra for å få det til.

– Det er bare trening som gjelder. Det er helt klart en fordel å ha drahjelp, men det er vanskelig å ta løyperekord. Vi kommer ikke til å gjøre noe spesielt for at det skal skje. Vi får ofte henvendelser fra mange gode løpere som ønsker å komme hit, men de ønsker gjerne betaling i form av reise og opphold. Vi har tatt det valget at vi ikke betaler noen for å starte. Alle får en fair sjanse til å vinne og vi henter inn gode løpere på den måten, sier Hætta.

Les mer om

  1. Midnight Sun Marathon