Sport

NTB: Brækhus planlegger boksestevne i Vestfold

Cecilia Brækhus og hennes team planlegger etter det NTB erfarer å arrangere et nytt proffstevne i Norge. Denne gangen går turen til Vestfold.

Cecilia Brækhus vant mot Erica Farias på hjemmebane i Bergen.
  • NTB

Fredag slo hun Erica Farias på hjemmebane i Bergen. Dermed har hun bokset to ganger i Oslo og én gang i Bergen etter at forbudet mot proffboksing ble opphevet i Norge.

Etter kampen snakket boksedronningen om lysten til å gå kamp i USA, men etter det NTB erfarer står nå Vestfold for tur i et stevne som skal gå i slutten av oktober i år. Oslofjord Convention Center i Stokke skal være blant alternativene som vurderes som lokale.

Dersom Brækhus kommer til Vestfold er det ikke første gangen fylket huser et boksestevne. I mars ble NM i boksing arrangert i på Hotel Klubben i Tønsberg.

Les også

Brækhus gråt av glede etter seier på hjemmebane: – Det største jeg har vært med på

Se høydepunktene fra Brækhus’ seier i Bergen:

Ny svenske?

Spørsmålet er hvem «First Lady» nå skal møte. Etter å ha knust Anne Sophie Mathis, tatt seg av Klara Svensson på halv maskin og nå sist slått Erica Farias, er bordet nærmest renset for 35-åringen.

Mikaela Laurén, som tapte kvalifiseringen om en kamp mot Brækhus mot Klara Svensson, kan være aktuell i en ny norsk-svensk duell. Svensken har flere ganger gått hardt ut mot Brækhus og de to møttes tilbake i 2010. Den gang vant Brækhus på teknisk knockout.

Brækhus selv har tidligere sagt at drømmekampen er en boksekamp mot MMA-utøveren Cristiane «Monsteret» Cyborg.

Seiret på hjemmebane

I kampen mot Erica Farias i «Battle of Bergen» fredag innfridde Brækhus forhåpningene til de fremmøtte på Koengen.

35-åringen var storfavoritt før oppgjøret og entret ringen til musikk fra bergenseren Lars Vaular.

I ringen gikk Farias både fryktløst og kraftig til verks og ga Brækhus solid kamp de innledende rundene, men etter ti intense og tøffe runder viste dommerkortene 99-91, 99-91, 98–92 i favør Brækhus som dermed forsvarte alle sine belter.

Les mer om

  1. Cecilia Brækhus
  2. Vestfold
  3. Boksing