Sport

Kristoff klar for Tour de France

Alexander Kristoffs arbeidsgiver bekrefter onsdag at nordmannen er del av UAE-laget til årets Tour de France.

Alexander Kristoff er klar for Tour de France.
  • NTB

Den utsatte utgaven av verdens mest prestisjetunge sykkelritt starter i Nice 29. august og varer til 20. september. Der blir altså Kristoff å se. Han får med seg Fabio Aru, Tadej Pogacar, Davide Formolo og David de la Cruz på UAE-laget.

Foreløpig er det kjernen i troppen som er offentliggjort. Ytterligere ryttere vil få klarsignal senere.

Situasjonen snudd

Kristoff hadde i utgangspunkt ingen planer om å sykle årets Tour de France. I stedet skulle den norske stjernen prøve seg i Giro'Italia. Viruspandemien har imidlertid snudd opp ned på alle planer.

Dermed blir Kristoff på ny å finne i Tour-startfeltet. 32-åringen, som nylig ble pappa til tvillinger, har tatt tre etappeseirer i det prestisjetunge rittet. Den siste av dem kom i 2018.

Nylig bekreftet Kristoff til TV 2 at han etter planen skal kjøre fire ritt før årets Tour. Det første blir etter alle solemerker Vuelta a Burgos i Spania 28. juli til 1. august.

Deretter er rogalendingen på start i et endagsritt i Spania 2. august, før Criterium de Dauphine går av stabelen i Frankrike fra 12. til 16. august. Klassikeren Milano-Sanremo 22. august blir siste oppkjøring til Tour de France.

Travel høst

Kristoff skal også sykle de fleste belgiske vårrittene som denne gangen er lagt til oktober. Fra 6. oktober går det i ett med blant annet storrittene Gent-Wevelgem (11/10), Flandern rundt (18/10) og Paris-Roubaix (25/10).

Verdens beste syklister står foran en uvanlig travel høst. Vårens og sommerens mange utsatte ritt har noe nær alle fått ny plassering på kalenderen.

Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen er i likhet med Kristoff del av rytterstallen til UAE. Ingen av dem er med i uttakene som ble offentliggjort onsdag.

Les mer om

  1. Tour de France