Sport

Tour of Norway kan bli avlyst

2020-utgaven av sykkelrittet Tour of Norway risikerer å ikke bli avviklet. Akutt pengemangel har satt arrangørene i en knipe.

2020-utgaven av Tour of Norway blir trolig avlyst.
  • Bernt Harald Brennevann

Rittsjef Roy Hegreberg bekrefter tirsdag overfor TV 2 at det meste tyder på at det går mot avlysning.

– Tour of Norway er blitt et veldig stort og krevende arrangement. Vi har ingen arena, så det er veldig kostbart å arrangere det med de kravene som nå finnes og med så store lag som vi har på besøk. Vi vet hva som kreves, og per dags dato har vi ikke dekning for å kunne gjøre det i 2020, sier han til kanalen.

– Med de signalene vi har fått så langt, så ser vi ikke at det kommer til å løse seg. Og da ser vi det som mer riktig å avlyse 2020 og begynne å fokusere på 2021, for å sikre en finansiering som gjør at vi kan gjennomføre det da, fortsetter Hegreberg.

Han opplyser at det mangler rundt seks millioner for å kunne få neste års arrangement i havn.

  • LEST DENNE? Kristoff: – Ikke krise om jeg ikke kjører Tour de France
Alexander Kristoff smiler for sammenlagtseier i årets Tour of Norway. Her er han på pallen sammen med Kristoffer Halvorsen og Edvald Boasson Hagen.

– Dumt for norsk sykkelsport

Tour of Norway er blitt arrangert hvert år siden 2011. Alexander Kristoff vant årets utgave foran Kristoffer Halvorsen og Edvald Boasson Hagen.

– Det vil være dumt for norsk sykkelsport om Tour of Norway utgår. Jeg tenker da spesielt for de norske lagene, som i så fall vil miste et av sine hovedmål i sesongen, sier Kristoff.

UAE-proffen beskriver etapperittet som «et veldig solid arrangement».

– Det har det alltid vært, men i år følte jeg det var enda et hakk opp. Jeg vil si at det kanskje er det beste sykkelløpet vi har hatt i Norge.

Deler på pott fra staten

Edvald Boasson Hagen var ikke kjent med saken da vi kontaktet ham tirsdag ettermiddag. Sykkelstjernen fra Rudsbygd vant Tour of Norway i 2012, 2013 og 2017.

– Det vil være veldig synd om det ikke blir arrangert neste år. Det er et bra løp, og jeg har syklet det mange ganger. Jeg håper det ordner seg, sier Boasson Hagen.

Totalt har regjeringen satt av 25 millioner til internasjonale sykkelritt i Norge på statsbudsjettet for neste år. 15 av dem er øremerket Arctic Race of Norway, mens Tour of Norway, Hammer Stavanger og Ladies Tour of Norway skal ha resten.

Mye tyder på at Ladies Tour of Norway får en betydelig del.

– Vi har bygget oss opp år etter år, men nå har vi kommet til et punkt hvor det rett og slett ikke går lenger. Og da synes vi det er mer riktig å ta et års pause for å sikre finansieringen for fremtiden, enn å ta på oss et arrangement vi ser vi ikke har dekning for per dags dato, sier Hegreberg til TV 2.

Les mer om

  1. Tour of Norway
  2. Sykkelritt
  3. Alexander Kristoff