Sport

Dansk jubel etter høydramatiske sluttsekunder mot Sverige

Strafferedning i siste sekund ga dansk EM-seier i naboduellen.

  • Se dramaet på tampen i videovinduet over.

DANMARK - SVERIGE 30–29

Tidligere Larvik-keeper Sandra Toft berget Danmarks 30-29-seier i EM-åpningen i håndball. I aller siste sekund stoppet hun en svensk straffe.

Det ble en dramatisk avslutning på oppgjøret mellom de to nabolandene. Stine Jørgensen misbrukte en Danmark-straffe på 29-28 halvannet minutt før slutt, og med det ble det full spenning til siste slutt i franske Nantes.

Etter en svensk utligning tok danskene timeout. Der ga Klavs Bruun Jørgensen spillerne sine instrukser om hvordan de skulle gjøre sitt aller siste angrep. Han valgte å gå med sju mot seks, og Trine Østergaard brakte deretter danskene foran 30-29.

Dramaet stoppet ikke der. Sverige klarte å tilkjempe seg et straffekast i andre enden. I samme situasjon ble Anne Mette Hansen utvist med rødt kort. Etter at kampens 60 minutter var unnagjort så Nathalie Hagman sitt forsøk fra sjumeteren bli reddet av Toft.

Danmarks Anne Mette Hansen ble utvist på tampen, og Sverige fikk straffekast.

Sverige ledet 16-15 etter første omgang.

De to poengene kan vise seg å bli svært verdifulle for danskene utover i EM. Det er de tre beste i hver gruppe som går til hovedrunden, og man tar med seg poeng og mål mot topp 3-lag videre.

Norge innleder sitt tittelforsvar mot Tyskland i Brest lørdag.

(©NTB)

Les mer om

  1. Håndball
  2. Håndball-EM