Sport

Håpet lever for Fyllingen

Snudde kampen borte mot Elverum og klar for kvartfinale nummer tre.

SNUDDE: Fyllingen lå under mot Elverum, men kriget seg tilbake og sikret kvartfinale tre. Foto: Vegar Valde

  • John Inge Seljehaug

– Det var en fantastisk spennende og dramatisk kamp. Den var ikke velspilt, men full av tette situasjoner fightervilje hele veien, sier Vidar Gjesdal til Bergens Tidende.

Fyllingen var langt nede for en uke siden da de rotet det til i egen storstue, og tapte 19-24 for Elverum. I likhet med forrige søndag, var FyllingenBergen også i trøbbel kvartfinale nummer to mot Elverum.

Bergenserne kom bakpå, gjorde feil i det offensive spillet og var heldige som ikke var hektet av allerede ved pause. Det mener i alle fall Gjesdal, som var glad de bare lå under 9-11 ved pause.

– Vi kom dårlig ut og spilte nok en fryktelig omgang hvor vi slurver mye og tar mange dårlige valg. Vi var heldige som bare lå under med to mål, for på det verste lå vi under 10-5. Det er bare å takke Elverum som ikke utnyttet sjansen sin bedre, sier han offensivt før han fortsetter.

Kriget seg til ekstraomganger

– Det var helt fantastisk å slå tilbake. Vi var utrolig skuffet over prestasjonen vår i forrige kamp, men samtidig hadde vi internt i laget en tro på at vi kunne tvinge frem en tredje kamp.

Det var et helt annet lag som entret parketten etter pause. Fyllingen spiste sakte, men sikkert opp forspranget til Elverum, og da Iben René Hvidsten utlignet til 22-22 med bare noen sekunder igjen på klokken var Gjesdal i ful ekstase.

– Vi justerte litt i pausen og da løsnet det skikkelig. I ekstraomgangene var vi det klart beste laget og tok til slutt en fortjent seier. Dette tar vi med oss inn mot kampen på onsdag, forteller Gjesdal.

Elverum med hjemmefordel

Etter to spilte kvartfinaler står det 1-1, men Elverum har fortsatt fordelen av hjemmekamp i det siste og avgjørende oppgjøret.

– Forsvaret var fantastisk bra i denne kampen, i tillegg kommer Pål Kalvenes inn i mål og gjør en bra kamp. Det er moro å se at vi har to målvakter som kan være matchvinnere, sier Gjesdal som likevel understreker at det må justeringer til for å ta seg videre i sluttspillet.

– Vi kan ikke gjøre samme feil igjen så angrepsspillet må bli bedre fra starten av.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen