Sport

Mental trening ble redningen

Det irriterte Tommy Johansen at han slapp inn enkle baklengsmål. Han er overbevist om at det snudde for ham etter en prat med Henric Johansson.

Tommy Johansen har funnet roen igjen etter at han ble stresset under de tre første kampene mot Vålerenga.
  • Rune Steen Hansen

HAMAR (HA): Det var etter de tre første tapene mot Vålerenga at Dragons-målvakt Tommy Johansson var lengst nede. Så fikk han et tilbud om å snakke med Henric Johansson. Svensken, som har hjulpet HamKam-spillere med mental trening, begynner å få et godt rykte blant idrettsutøvere i Hamar.

Nå er det Tommy Johansen som skryter av svenskens evne til å få ham til å prestere bedre.

Nyter hockeyen

– Han har hjulpet meg å få tankene på plass. Det gikk trått i de første kampene mot Vålerenga. Og du tenker mye rart når det renner inn mål. Så fikk jeg tilbud om å snakke med han. Og nå har det roet seg i hodet mitt. Han har hjulpet meg til å tenke på en annen måte, sier Johansen.

Han forklarer videre at det handler mye om å nullstille seg slik at han får riktig fokus for å prestere på isen.

– I stedet for å irritere meg over feil, har han fått meg til å være fornøyd med den jobben jeg gjør. Nå nyter jeg hockeyen mer, sier Dragons-målvakten, som allerede har anbefalt svenskens mentale trening til flere medspillere.

– Jeg følte meg pigg før semifinalene, men det var de enkle målene som gikk inn. Da kom usikkerheten, og så slipper man inn enda et mål. Nå prøver jeg å tenke på hver sluttspillkamp som en vanlig seriekamp.

Ett steg av gangen

Tommy Johansen har nå bestemt seg for å samarbeide videre med Henric Johansson i et helt år. Mental trening er noe som har interessert ham en stund.

– Jeg hadde litt hjelp i fjor sommer. Og jeg har lest noen bøker. Henric liker jeg veldig godt. Han er en flink menneskekjenner, sier Johansen.

For laget som helhet har det også vært en mental snuoperasjon å gå fra 0–3 til 3–3 i kamper.

Det tredje tapet var tøft

– Det var tøft da vi tapte den tredje kampen på Jordal. Etter det var ikke tanken å snu det, men å vinne en kamp. Så har vi jobbet oss gradvis inn i det igjen.

Nå er han gira på å fullføre jobben mot Vålerenga i kveld.

– Vi kan ikke gi oss nå. Vi må være klare på at Vålerenga kommer sterkere tilbake, men jeg har absolutt tro på at vi skal klare dette. Det blir garantert mye folk på Jordal også. Og sikkert mange fra Hamar. Det gir oss et kick ekstra, sier Johansen, som vet det er en detalj de må passe seg for nå.

– Vi må passe på at vi ikke blir for komfortable, sier han.

– Bryr meg ikke

– Hva tenker du om at flere eksperter har ment at Vålerenga har en bedre keeper i Steffen Søberg?

– Det bryr jeg meg ikke om. Det får de bare mene. Mulig han er det også. Jeg skal bare gjøre mitt for å spille best mulig. Slike ting må man leve med, sier Tommy Johansen, som definitivt ikke har stått noe tilbake for Søberg i de tre siste kampene.

Følg Vålerenga — Storhamar direkte:

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Storhamar
  3. Vålerenga hockey