Sport

Det kokte fullstendig over for tennisprofil. Nå får han millionbot.

Tennisrebellen Nick Kyrgios må ut med rundt én millioner kroner etter at han raste mot dommeren og ødela to racketer i ATP-turneringen i Cincinnati.

Nick Kyrgios har på ny havnet i søkelyset som følge av dårlig oppførsel. Foto: Paul Chiasson / The Canadian Press / AP / NTB scanpix

  • NTB

Den australske urokråka kom på ny i søkelyset da han tapte i tiebreak mot Karen Khatsjanov.

I og etter oppgjøret kokte det over for Kyrgios som nå har blitt sanksjonert med en bot på 113.000 dollar. Det tilsvarer omtrent én million norske kroner. I tillegg risikerer 24-åringen utestengelse.

Etter å ha tapt andre sett spurte Kyrgios om en toalettpause, men fikk avslag. Likevel gikk han inn mot toalett, og TV-bilder viste at australieren ødela to racketer på vei dit før han returnerte til banen.

Senere i kampen fikk Kyrgios en advarsel av hoveddommer Fergus Murphy for å bruke for lang tid mellom servene.

  • FÅTT MED DEG DENNE? Skapte overskrifter etter å ha tapt mot Casper Ruud. Nå har tennisprofilen havnet i trøbbel igjen.

– Du er den verste dommeren, ropte Kyrgios på et tidspunkt da han satt like ved dommerstolen.

Etter kampen nektet australieren å takke dommeren for kampen. Deretter vartet han med noe ukvemsord mot kamplederen. Det spekuleres også i om Kyrgios rettet en spyttklyse mot Murphy.

Det er langt ifra første gang Kyrgios opptrer kontroversielt. I ATP-turneringen i Roma i mai ble han bøtelagt for nesten 450.000 kroner for oppførselen sin i kampen mot Casper Ruud.

Uken etter måtte han ut med 400.000 kroner for å ha kastet en stol på banen i Roland-Garros. Deretter vartet han med oppførsel som resulterte i en bot på 150.000 kroner i Wimbledon.