Sport

Bardal på pallen for åttende gang

<p>Anders Bardal ledet etter 1. omgang, men måtte ta til takke med tredjeplassen i verdenscuprennet i hopp lørdag. Gregor Schlierenzauer vant.</p>

ÿSTERRIKE, Bad MitterndorfWC skiflyging, Kulm: første renn søndag: Anders Barda på 3. plass med dette hoppet. Foto: GLEN MUSK

 • 100% Sport

Gregor Schlierenzauer tok sin 39. verdenscupseier og hoppet 131,5 og 131 meter. Han var 3,5 poeng foran tyske Richard Freitag.

Bardal, som hoppet 132 meter og til ledelse i 1. omgang., landet på 126 meter i finalen og havnet 7,2 poeng bak østerrikeren.

Godt fornøyd

Likevel var den norske landslagssjefen relativt godt fornøyd med den norske hoppingen.

– Anders gjør et veldig bra hopp i 1. omgang, mens i 2. omgang er han ikke er så heldig med forholdene. De to siste hopperne (Bardal og Kofler) fikk mye bakvind, sa Alexander Stöckl til NTB.

Vegard Haukø Sklett hadde finaleomgangens beste hopp med 137 meter. Han hoppet 117 meter i 1.-omgang som holdt til 26.-plass. Sklett la på 20 meter i finalen og nordtrønderen avanserte 14.-plasseringer.

– Et utmerket hopp av Vegard. Han klarte å utnytte høyden han fikk ut fra hoppet og fløy langt. Alt i alt så er dette den neste beste konkurransen fra vår side denne sesongen. Bare Harrachov var bedre slo Stöckl fast.

Åttende gang på pallen

Det var åttende gang at Anders Bardal havnet på seierspallen denne sesongen. Han har to serier, to annenplasser og fire tredjeplassen. Fredagens renn hvor han ikke klarte å ta seg til finaleomgangen var for lengst glemt. Hadde han fått litt bedre forhold hadde nok helgen sett mye annerledes ut for Bardal.

Kenneth Gangnes hoppet 124 og 126,5 meter og det holdt til karrierens nest beste plassering med 13.-plass. Rune Velta landet på 121 meter i begge sine hopp og det holdt til 22.-plass.

Vegard Swensen (37), Johan Remen Evensen (40) og Atle Pedersen Rønsen (42) kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. Rønsen var for øvrig best i kvalifiseringen.

Neste helg er det verdenscuprenn i Sapporo. Av dem som deltok i Zakopane er det Bardal, Sklett og Velta som drar dit og får selskap av kontinentalcuphopperne, Ole Marius Ingvaldsen, Andreas Stjernen, Anders Fannemel og Kim René Elverum Sorsell..

– Jeg blir hjemme for å trene de andre hopperne, sa Stöckl.

Les mer om

 1. Hopp

Relevante artikler

 1. SPORT

  Ny pallplass for Anders Bardal

 2. SPORT

  Stöckl snakket med juryen etter Bardal-miss

 3. SPORT

  Bardal: - Jeg føler med ham, men shit happens!

 4. SPORT

  Bardal slipper å møte Schlierenzauer i Japan

 5. SPORT

  Samtlige norske kvalifisert i Willingen

 6. SPORT

  Sju norske får hoppe i Val di Fiemme