Sport

Kristoffs trener: - Veldig dumt at Cavendish måtte trekke seg

— Vi mister en forbundsfelle, sier Stein Ørn.

Fredag ble det klart at Mark Cavendish ikke stiller til start i VM på grunn av en skade.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Fredag ble det klart at Mark Cavendish måtte trekke seg fra årets VM i sykling. Skaden han fikk etter en velt under Tour of Britain i forrige uke var alvorligere enn ledelsen først trodde.

Dermed skulle man tro det er jubel i leiren til Alexander Kristoff som får én tøff konkurrent mindre. Men slik er det slett ikke.

Les også

Dopet seg for å spille rollen som Armstrong

— Nei, nå har vi mistet en forbundsfelle. Med Cavendish på laget kunne vi vært ganske sikre på at britene ville jobbet for å holde feltet samlet inn mot mål. Nå kan det bli noe mer kaotisk, sier Kristoffs trener og stefar Stein Ørn til Aftenposten.

Les også

Nå handler alt om VM for Kristoff

Kristoffs tøffeste konkurrent

Cavendish har rekognosert VM-løypa tidligere i år og mente at den passet ham.

Verdensmesteren fra 2011 i København fryktet ikke at bakkene mot slutten skulle tvinge ham til å slippe teten. Og passer det med bakker mot slutten bra for Cavendish, så passer det enda bedre for Alexander Kristoff.

Stein Ørn har plukket ut én mann som den aller største utfordreren til Kristoff i kampen om VM-gullet: australske Michael Matthews.

— Han går litt under radaren for de aller fleste. Han har et sterkt australsk lag bak seg, og mange på laget er allerede vant til å samarbeide i Orica GreenEDGE, sier Ørn.

Disse vil holde feltet samlet

— Tyskland har også to gode kort å spille på. Jeg tror ikke denne avslutningen er for tøff for André Greipel. Han er undervurdert i bakker. Og løypen passer også veldig godt for John Degenkolb.

- Hvilke andre nasjoner vil være tjent med å holde feltet samlet inn mot mål?

— I tillegg til de nevnte: kanskje Frankrike. Jeg ser de har satt opp både Nacer Bouhanni og Arnaud Démare i troppen, så det er mulig. I tillegg tror jeg kanskje Italia satser på Elia Viviani og ikke Diego Ulissi. Da vil de også holde det samlet. Men alt avhenger jo hvordan det blir kjørt underveis, sier Ørn som er landslagets lege og allerede på plass i VM-byen Richmond.

Les også

  1. Nå er det to år til tidenes idrettsfest i Bergen: Slik vil du merke sykkel-VM

  2. Oppfordrer bergenserne til teltliv og galskap

Les mer om

  1. Alexander Kristoff